Tenisul mai tare decât maratonul

Caroline Wozniacki, încă numărul unu mondial, a recunoscut că nu mai este la prima tinerețe, iar condiția sa fizică a început să lase de dorit.

Un lucru este cert, poziţia de lider mondial nu mai este o prioritate pentru daneză. În momentul în care Wozniacki a renunţat să-și apere punctele câștigate anul trecut în finala de la Dubai, toată lume a înțeles că, de fapt, Caroline nu prea ,,mai are benzină” să lupte în continuare.

,,În primul rând vreau să fiu sănătoasă, acesta a fost planul meu de la începutul anului. Nu mai sunt atât de tânără încât să pot juca în continuu. Sigur că nu sunt nici bătrână, dar corpul meu nu mai face faţă” a declarat Wozniacki pentru Tennis Chanel.

Tot la acelaşi post de televiziune, ,,Caro” a mai spus că ,,trebuie să am grijă de corpul meu și să mă asigur că sunt în regulă. După Australian Open am avut mici probleme care mă deranjează, aşa că am nevoie de câteva săptămâni libere pentru a-mi reveni”.

Singura jucătoare de tenis care a alergat distanța întreagă la un maraton, a forțat în 2017 poate prea mult, când a jucat 81 de partide în 23 de turnee, capitol la care a depăşit-o chiar și pe Simona Halep, care la rândul ei a evoluat în 18 turnee, unde a susţinut 64 de meciuri.

Nu doar Wozniacki resimte oboseala și probabil și unele accidentări pe care le-a dus pe piciore după primele săptămâni din sezonul competiţional, cât și Simona Halep, care s-a retras și ea de la Dubai din cauza unei probleme de sănătate la picior.

Referitor la accidentarea jucătoarei noastre, Caroline Wozniacki i-a transmis sănatate și să revină cât mai repede pe terenul de tenis.

,,Ştiu că Simona are o echipă bună în jurul ei și sunt convinsă că se va întoarce rapid pe teren și va fi jucătoarea pe care o ştim cu toţii. Sper să aibă parte de o recuperare cât mai bună și cât mai rapidă și o aștept din nou pe teren, gata de luptă. Nu este niciodată plăcut să fii accidentată, aşa că îi doresc tot binele”.

Sportiva antrenată de Darren Cahill și Andrei Pavel, va reveni pe prima poziție în clasamentul mondial de săptămâna viitoare și va avea un avans consistent de 440 de puncte în fața danezei, pentru că aceasta nu s-a mai înscris la turneul de la Dubai din perioada 19-24 februarie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.