Primul  centru de recuperare a militarilor va fi înfiinţat la Târgovişte

Consilierii locali din Târgovişte au aprobat darea în folosinţă gratuită a locaţiei fostului liceu militar de la Mănăstirea Dealu, unde a fost instruit în tinereţe regele Mihai I, Asociatiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din România pentru realizarea unui Centru pentru Recuperarea Militarilor întorşi din teatre de operaţiuni.

 

 

 

 

 

 

 

Dreptul de folosinţă a fost dat pe o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea prelungirii. Condiţia este ca, în cinci ani de la data preluării în folosinţă a imobilelor, să se realizeze investiţia.

Asociaţia este formată în anul 2014, iar la ora actuală numără peste 10.000 de membri: militari, poliţişti, veterani, veterani cu dizabilităţi, adică militari răniţi, văduve şi 2.000 de membri asociaţi din societatea civilă .

“Este nevoie de acest centru, aici, la noi acasă. Aici, în România. Aşa cum au colegii noştri din ţările membre NATO. Ne uitam la colegii polonezi sau la colegii americani sau la colegii germani militari şi am văzut că ei au. Este nevoie de acest centru”, a declarat preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din România, Marius Apostol.

 

Lasă un răspuns