Nicușor Dan: Proiectul de regulament al taximetriei este ilegal!

Deputatul de București, Nicușor Dan, a declarat, astăzi, că proiectul noului regulament privind taximetria va scoate în afara legii aplicațiile integratoare, care le oferă bucureștenilor posibilitatea de a accesa on-line taxiuri aparținând diverselor dispecerate de taxi.
Amenzile vor fi mari atât pentru taximetriști, cât și pentru firmele care operează platformele integratoare on-line.
„Dacă proiectul va trece în formă sa actuală ne vom întoarce la perioada când sunam la diverse dispecerate de taxi, ne răspundea operatoare și, eventual, ne găsea un taxi”, spune Nicușor Dan.
El a mai declarat că proiectul de regulament încalcă atât legislația europeană, cât și pe cea națională.
Din punctul de vedere al aquis-ului comunitar, proiectul de regulament al taximetriei încalcă Directiva Europeană 1535/2015, care prevede că produsele societății informaționale nu au nevoie de aprobarea sau autorizarea prealabilă a statului, e de părere Nicușor Dan.
Pe de altă parte, proiectul ar încălca și prevederile Legii Concurenței, care stipulează că autoritățile locale au nevoie de avizul Consiliului Concurenței, înainte de a emite reglementări care afectează mecanismele concurențiale. Ori, Consiliul Concurenței a dat aviz negativ prevederilor din proiectul de regulament al taximetriei, spune deputatul de București Nicușor Dan.

Lasă un răspuns