Mitul vitaminei C a fost spulberat

Sursa foto: www.secom.ro

Studii recente efectuate de oamenii de stiință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe. Efecte benefice asupra organismului în caz de răceală sau gripă pot avea vitamina A și zincul, spun cercetătorii.

Portocalele, de exemplu, deși conțin vitamine, au și zahăr, iar un pahar de suc din acest fruct conține la fel de mult zahăr ca un pachet de gumă de mestecat. Astfel, oamenii de știință cred că un consum excesiv al acestui suc nu doar că nu este benefic, ci poate fi chiar dăunător, din cauza fructozei pe care o conține. De multe ori, fructoza suprimă imunitatea organismului.

Sursa foto: www.eva.ro

De asemenea, atunci când sucurile sunt stoarse din fructe, se elimină cea mai mare parte a fibrei, bogată în calorii. Astfel, consumul de suc provoacă senzație continuă de foame, ne schimbă dispoziția și ne reduce din energie.

Dacă o persoană vrea să-şi consolideze prezenţa vitaminei C în organism, trebuie să consume ardei roșu și broccoli, iar dacă vrea ca organismul să poată face faţă mai uşor perioadelor foarte reci, trebuie să consume zilnic alimente care conţin vitamina A.

Lasă un răspuns