Exclusiv București fm: Apa Nova a majorat cu 80% taxa pentru apa uzată fără avizul CGMB

Sursa foto: www.adevarul.ro

Apa Nova va returna consumatorilor sumele percepute suplimentar pentru taxa pentru apa uzată, de la 1 ianuarie 2018 și până la eventuala intrare în vigoare a proiectului de hotărâre privind majorarea cu 80%.

Apa Nova a răspuns solicitării reporterului nostru, Mircea Apostolescu, cu privire la creșterea cu 80% a taxei pentru apa uzată plătită de către bucureșteni, deși aceasta nu fusese aprobată prin Hotarârea Consiliului General al Municipiului București.

Proiectul de hotărâre ce prevede creștrea taxei pe apă uzată se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de mâine.

Răspunsurile Apa Nova:

A introdus Apa Nova în facturile consumatorilor taxa pentru apa uzată la nivelul propus pentru anul 2018, de la 1 ianuarie 2018?

„Da, Apa Nova a introdus noua valoare a TMAU calculată de Municipiul Bucuresti începând cu 1 Ianuarie 2018. Introducerea noii valori a TMAU a avut la bază notificarea transmisă de Primăria Municipiului București la sfârșitul anului 2017.”

 Va returna Apa Nova consumatorilor sumele percepute suplimentar pentru taxa pentru apa uzată, de la 1 ianuarie 2018 și până la eventuala întrare în vigoare a proiectului de hotărâre privind majorarea cu 80% uzată, a taxei pe apa aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB de mâine?

”Întrucât aprobarea prin Hotarârile Consiliului General al Municipiului București, HCGMB, a noii valori a TMAU a întârziat, Apa Nova va returna utilizatorilor serviciului de canalizare sumele percepute suplimentar. Noua valoare va fi aplicată după adoptarea HCGMB.”

Consilierul municipal Cătălin Deaconescu spune că nu există nici o justificare pentru creșterea cu 80% a taxei pentru apa uzată plătită de către bucureșteni.

”Vom cere, prin amendament, ca taxa pentru anul acesta să rămână la același nivel ca anul trecut”, spune Deaconescu.

Consilierul municipal liberal a mai declarat pentru București FM că ”operatorul serviciului de apă și canalizare, compania Apa Nova, ar fi introdus deja de la 1 ianuarie în facturile consumatorilor taxa majorată”.

 

Lasă un răspuns