Consilierii municipali din opoziție se opun taxei pe apa uzată!

Sursa foto: www.adevarul.ro

Consilierul municipal Cătălin Deaconescu spune că nu există nici o justificare pentru creșterea cu 80% a taxei pentru apa uzată plătită de către bucureșteni.

”Vom cere, prin amendament, ca taxa pentru anul acesta să rămână la același nivel ca anul trecut”, spune Deaconescu.

Consilierul municipal liberal a mai declarat pentru București FM că ”operatorul serviciului de apă și canalizare, compania Apa Nova, ar fi introdus deja de la 1 ianuarie în facturile consumatorilor taxa majorată”.

Sursa foto: www.agerpres.com

”Operatorul serviciului public de apă și canalizare va trebui să returneze banii încasați suplimentar, de la 1 ianuarie 2018 până la data eventualei intrări în vigoare a Hotărârii de Consiliu General, ce se va dezbate mâine, chiar și dacă proiectul va trece nemodificat, deoarece majorarea de taxă nu se poate aplica retroactiv. În context, ar trebui amintit faptul că taxa pentru apa uzată a fost introdusă în București în anul 2008, pentru plata împrumuturilor luate de către municipalitate, pentru construcția Stației de epurare a apelor uzate de la Glina, dar și pentru achitarea cheltuielilor ocazionate de exploatarea stașiei de către Apa Nova”, a mai spus Cătălin Deaconescu.

Ar mai trebui menționat și faptul că, pe ordinea de zi a ședintei CGMB de mâine se află un proiect de hotărâre ce prevede creșterea taxei pe apa uzată.

Am solicitat un punct de vedere al Apa Nova, dar, până la publicarea acestui material, nu am primit o reacție a companiei.

Lasă un răspuns