Cel mai performant Centru integrat de medicină nucleară din Europa, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”

Astazi  Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) inaugureaza, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mihai Fifor, Centrul integrat de medicină nucleară, cel mai performant din Europa, la acest moment, în depistarea afecţiunilor oncologice, cardiovasculare şi neurologice.

Proiectul, implementat de conducerea SUUMC, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, a avut ca obiectiv dezvoltarea unei infrastructuri medicale unitare, prin asocierea unitară a investigaţiilor PET CT cu SPECT CT, capabilă să asigure servicii de diagnostic de înaltă specialitate şi performanţă, la standarde europene de calitate, siguranţă şi securitate a pacientului.

Construcţia şi dotarea Centrului integrat de medicină nucleară a presupus alocarea de fonduri substanţiale, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la suma de 4.368.006,86 euro, în care au fost prevăzute şi costurile necesare programelor de pregătire şi supra-specializarea personalului medical implicat.

La acest moment au fost finalizate toate procedurile necesare pentru începerea activităţii medicale de diagnostic, în sensul că au fost obţinute avizele de specialitate de la Direcţia de Sănătate Publică şi Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

De serviciile medicale oferite de investigaţia SPECT CT vor beneficia toţi asiguraţii din sistemul public de sănătate, urmând ca, ulterior includerii SUUMC în Subprogramul de monitorizare a evoluţiei bolii la pacienţii cu afecţiuni oncologice prin PET CT, derulat în cadrul Programului Naţional de Oncologie, să fie decontată şi această investigaţie.

Foto: SUUMC

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.