RATB va înlocui casieriile cu automate de vândut cartele!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, ieri, că se lucrează la un studiu de fezabilitate pentru înlocuirea tuturor cabinelor în care se vând tichete RATB cu aparate electronice, dar şi la o procedură de modernizare a staţiilor de autobuz şi a refugiilor de tramvai. Edilul șef a recunoscut că, în prezent, stațiile și refugiile RATB sunt inconfortabile pentru călători, că nu oferă protecție împotriva intemperiilor și nici informații cu privire la sosirea mijloacelor de transport și că au un aspect inestetic.

“Suntem în procedură – şi dorim să fie o procedură cât mai accelerată – de modernizare în totalitate a staţiilor de autobuz şi a refugiilor de tramvai. Nu mă mulţumeşte absolut deloc cum arată şi cred că nu sunt în măsură să mulţumească vreun călător. Au un aspect deplorabil, pur şi simplu. Staţiile de autobuz şi refugiile de tramvai trebuie să fie modernizate şi să asigure atât confortul călătorilor, protecţie când e foarte cald sau când plouă ori ninge. De asemenea, să fie o sursă de informare a călătorilor cu privire la traseu şi orele la care ajung autovehiculele în staţie. Practic, în acest moment se lucrează la toată documentaţia şi în scurt timp vom anunţa şi lansarea acestui program, aşa cum în acest moment se lucrează la studiul de fezabilitate pentru înlocuirea tuturor cabinelor în care se vând tichete cu aparate electronice de vânzare a tichetelor de călătorie“, a declarat primarul general al Capitalei.

Primarul Capitalei a mai anunțat că Municipalitatea şi sindicatul majoritar din RATB au stabilit un program prin care salariaţii acestei regii să fie stimulaţi din punct de vedere financiar. Gabriela Firea a spus că nu mai vrea ca șoferii de la RATB să fie nevoiți să caute alte surse suplimentare de venit. Ei trebuie să fie mulțumiți de salariile lor, să fie odihniți, apți de a-i transporta pe bucureșteni în condiții de maximă siguranță, consideră edilul.

Lasă un răspuns