Luptele de după război

„La noi, cand vezi o ambulanță pe strada, iti imaginezi ca merge sa salveze un om. Cand vezi o femeie împingînd un cărucior, iti imaginezi ca si plimba copilul. Si chiar asa e. Acolo si ambulanta si femeia cu copilul pot exploda langa tine, odată cu tine”.

Aceasta e una dintre declarațiile cutremurătoare ale unui veteran întors dintr-un teatru de operatii.

Si mai cutremurator este faptul ca, intorsi in tara, aceste imagini ii urmaresc si ii afecteaza, alaturi de ranile trupesti iar centre de recuperare in adevaratul sens al cavantului nu exista si nu exista nici psihologi specializati sa ii consilieze.

Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi (AMVVD) luptă de patru ani pentru construirea primului centru de recuperare medicală din România, la standarde europene, a militarilor români şi a militarilor veterani, participanţi în teatrele de operaţii militare.

Mai multe despre acestea aflati in aceasta seara la Intalniri Capitale de la 20:30 pe 98,3 FM si online pe bucurestifm.ro

Invitatii Mihaelei Arion sunt:

MARIUS APOSTOL – PREȘEDINTELE Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități «Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir»;

DAN COSMA – Prim-vicepreședinte;

Si Adrian Harșa – vicepreședintele Asociatiei Raz;

Vezi aici arhiva emisiunii Întâlniri Capitale!

Lasă un răspuns