Șofer de București – cât cheltuie pe an un şofer pentru reparaţii

Un studiu realizat in ultimul an arata ca fiecare sofer roman cheltuieste aproximativ un salariu la service pentru lucrari de reparatii si intretinere in fiecare an.
Statistica arata ca femeile sunt ceva mai cheltuitoare cand vine vorba de masini si reparatii in service, si asta pentru ca, spre deosebire de barbati, nu reusesc sa isi rezolve singure problemele minore.

81% dintre romani aleg sa isi repare masinile in service, 14% merg pe mana unui mecanic particular si doar 5% dintre romani isi repara singuri masinile cand apar probleme.
Ultimii, desi extrem de putini, nu cheltuie nici 1000 de lei anual pentru reparatii, in conditiile in care isi achizitioneaza piesele pe care le vor, fara costuri suplimentare, si nu platesc nici manopera.

Ceva mai mult ii costa pe cei care aleg varianta unui service autorizat.
Chiar daca il aleg cu mare grija, costurile anuale ajung in medie la 1500 de lei, o suma dubla fata de cheltuiala medie din 2016.
Aceasta crestere a sumelor investite in reparatia masinilor are doua cauze principale, anume invechirea accelerata a parcului auto dupa disparitia taxelor de poluare si de prima inmatriculare precum si cresterea apetitului pentru consum inregistrata in ultimii ani.
Evident, si service-urile aleg anumiti furnizori pentru piese care livreaza piese mai scumpe la care exista adaos comercial mai mare, reusesc intotdeauna sa „gaseasca” probleme suplimentare la masina si, pe deasupra, adauga si costurile de manopera, in crestere fata de ultimii ani.

Dealtfel, in 2017 cifra de afaceri a service-urilor din Romania a depasit 2 miliarde de euro, dublu fata de anul precedent.

In privinta duratei anuale a reparatiilor, atunci cand aleg lucrarile la service-uri autorizate, soferii lasa masina la reparat in medie 4 zile, iar daca aleg sa o repare singuri, timpul mediu estimat este de 5 zile, confor Cars.ro.

INDUSTRIAL MARKETING, liderul pietei romanesti de cardane auto, v-a prezentat rubrica dedicata soferilor bucuresteni!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.