Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 19 februarie

CINEMA

La Institutul Cervantes, în cadrul evenimentului cinematografic „Jesús del Cerro, un cineast spaniol în România”, de la ora 19:00 este proiectată comedia „Naşa”, care a înregistrat cele mai mari încasări pentru un film românesc în 2012, obţinând premiul GOPO pentru cea mai bună audienţă. În distribuţie: Whitney Anderson, Dragoş Bucur, Ştefan Iancu, Cătălina Grama, Răzvan Vasilescu.

MUZICĂ

De la ora 19:00, la Cinema Elvira Popescu începe o seară de muzică franceză, ce-i are ca protagonişti pe tenorul Rudolf Buchmann şi pianistul Nicolae Constantinescu, care interpretează lucrări compuse de M. Ravel, H. Berlioz, Jules Massenet, H. Duparc şi George Enescu.

AUDIŢIE

Teatrul Naţional Radiofonic vă invită, de la ora 16:00, la clubul Ramada-Majestic, să ascultaţi în premieră spectacolul-document „Nicolae Mărgineanu – Un psiholog în temniţele comuniste”. Scenariu de Cristina Anisescu. Regia artistică: Nicolae Dinu Mărgineanu. În distribuţie: Damian Victor Oancea, Maria Ploae, Oana Maria Mărgineanu, Armand Calotă, Mihai Niculescu, Radu Bânzaru, Constantin Bărbulescu, Julieta Strâmbeanu, Nicolae Mărgineanu, Matei Tiron Micşunescu. Spectacolul va fi difuzat marţi, 20 februarie 2018, de la ora 19:00, la Radio România Cultural şi sâmbătă, 24 februarie 2018, de la ora 23:00, la Radio România Internaţional, în cadrul proiectului „Biografii, memorii”.

EVENIMENTE

Până pe 26 februarie se desfăşoară cea de-a XI-a ediţie a manifestării religios-culturale intitulată „Icoana – Fereastră spre Dumnezeu”, care debutează astăzi cu vernisajul expoziţiei „Dumnezeu s-a milostivit”, de la ora 17:00, la Centrul Cultural Mihai Eminescu (Str. Jean Louis Calderon, nr. 39), ce cuprinde icoane pictate de copii care fac parte din cluburile de pictură ale unor parohii din Protoieria Sector II.

EXPOZIŢII

* De la ora 18:00, la sala Symposium a Bibliotecii Naţionale a României (Bd. Unirii, nr. 22) are loc lansarea proiectului „Mnemonics”, care va reprezenta România la cea de-a XVI-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură – La Biennale di Venezia.

* Expoziţia „Ex-Libris Brâncuşi”, ce marchează împlinirea a 142 de ani de la naşterea celui mai mare sculptor român al tuturor timpurilor, este vernisată, de la ora 18:00, în Spaţiile medievale ale Muzeului Naţional Cotroceni, unde publicul o poate vizita până pe 13 martie. Organizată la iniţiativa plasticianului Florin Stoiciu, profesor la Facultatea de Arte a Universităţii Ovidius din Constanţa, expoziţia reuneşte lucrările a peste 200 de artişti – graficieni, pictori, sculptori, ceramişti – din România, Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia şi Turcia.

ALBUME

* Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38) organizează, de la ora 18:00, evenimentul „Brâncuşi – Duchamp – Marthe, în intimitatea atelierului din Impasse Ronsin“, în cadrul căruia va avea loc lansarea albumelor „Brancusi et Marthe – ou l’histoire d’amour entre Tantan et Tonton” şi „Correspondance Brancusi – Duchamp”, urmată de o dezbatere între Doina Lemny, editoarea volumelor şi Cristian Robert Velescu, istoric de artă. În încheiere, ansamblul Imago Mundi susţine concertul Isvor – Brâncuşi. Evenimentul este prilejuit de celebrarea celor 142 ani de la naşterea sculptorului român Constantin Brâncuşi, în contextul celebrării Centenarului României moderne, dar şi a Sezonului România-Franţa 2019, a cărui desfăşurare coincide cu Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene.

* Muzeul Municipiului Bucureşti şi Asociaţia „Bucureştiul meu drag” prezintă albumul foto „Frumuseţea revine pe Lipscani?”, de la ora 18:30, la Palatul Suţu.

CARTE

* Clubul Ţăranului găzduieşte, de la ora 18:00, o discuţie pe marginea celui mai recent volum semnat de renumitul antropolog Vintilă Mihăilescu: „Hotel Ambos Mundos. Scurt eseu de antropologie borgesiană”. Invitaţi, alături de autor: Corina Iosif, Sorin Antohi şi Vasile Dâncu.

* Scriitorul Daniel H. Wilson este invitatul, prin Skype, al evenimentului „Serile Nautilus” ce are loc la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, începând cu ora 19:00.

FILATELIE

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, în semn de respect şi recunoştinţă pentru jertfa ostaşilor din Primul Război Mondial, Romfilatelia introduce în circulaţie în magazinele sale, inclusiv în cel online, emisiunea de mărci poştale „Coloana Infinitului, omagiu eroilor neamului”, în ziua aniversării marelui artist Constantin Brâncuşi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.