Daniel Tudorache: Prioritatea bugetului Sectorului 1: creșterea calității vieții cetățenilor!

Ieri, Consiliul Local al Sectorului 1 a adoptat bugetul acestei unități administrative. Conform edilului Daniel Tudorache, prioritatea în cheltuirea banului public este creșterea calității vieții cetățenilor. De aceea, cele mai importante investiții vor fi terminarea reabilitării termice la blocurile de locuințe, începerea reabilitării termice la case și schimbarea lifturilor din blocurile reabilitate termic. Programul de schimbare sau modernizare a lifturilor este rezultatul unei legi votate de Parlament.

Imobilele reabilitate termic din Sectorul 1 vor beneficia de ascensoare mai sigure și economice. Noul cadru legal permite primăriilor modernizarea/înlocuirea componentelor ascensoarelor la blocurile reabilitate termic: înlocuirea principalelor componente de funcționare (uși de acces, cutii de comandă, sisteme de tracțiune, a mecanismelor de acţionare electrică etc.).

„În 2017, m-am bătut pentru modificarea legii în sensul ca administrațiile locale să aibă posibilitatea de a încheia lucrările de eficientizare energetică cu modernizarea lifturilor. Noi, la Sectorul 1, având posibilitatea de a susține financiar asemenea lucrări, vom demara în 2018 acest program”, a declarat primarul Sectorului 1.

Primăria Sector 1 va demara anul acesta procedurile investiționale pentru inventarierea lifturilor din această zonă administrativă și pentru identificarea soluțiilor tehnice de înlocuire a componentelor care pun în pericol siguranța locatarilor. Din bugetul pe anul 2018, a fost alocată pentru documentația necesară acestui proiect suma de 150.000 de lei, spune edilul de la Sectorul 1. El atrage, însă, atenția asociaților de proprietari că repararea lifturilor rămâne obligatorie!

”Primăria Sectorului 1 atrage atenția asociațiilor de proprietari din blocurile reabilitate termic că sunt obligate să-și facă în continuare reviziile și reparațiile necesare la lifturile din proprietatea lor, până la demararea programului. Nerespectarea acestei obligații poate atrage sancțiunea cu amendă din partea autorităților competente și pune în pericol siguranța locatarilor”, conform edilului din Banu Manta.

”Tot anul acesta, se va finaliza reabilitarea termică la ultimele 250 de blocuri din cele 1200 din Sectorul 1 și va începe reabilitarea termică a caselor, fiindcă și cei care locuiesc în case sunt cetățeni ai Sectorului 1”, consideră Tudorache.

Sursa foto: www.obiectiv.info

”O altă mare investiție care va demara anul acesta va fi cea a spitalului pe care Autoritatea Locală din Sectorul 1 îl va construi pe Șoseaua București – Târgoviște, în spatele restaurantului “Doi Cocoși””, a declarat Tudorache pentru București FM. Spitalul va avea o capacitate de 1015 paturi și aici vor fi replicat Spitalul de Urgență Floreasca, Spitalul de Arși și Institutul Mama și Copilul.

În context, trebuie amintit faptul că, ieri, Consiliul Local Sector 1 a aprobat proiectul de buget aferent anului 2018. Veniturile bugetului general centralizat al Sectorului 1 sunt de 1.453.775,14 mii lei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.