Atacatorul din Florida a fost acuzat de crimă cu premeditare

Sursa foto: www.stirileprotv.ro

Tânărul de 19 ani a omorât cu sânge rece 17 persoane într-un liceu și a rănit alte aproape 20. Pe de altă parte, însă, apar detalii îngrijorătoare în anchetă.

După arestarea lui Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, FBI a recunoscut că un internaut a avertizat autoritățile cu privire la intențiile acestuia. Asta după ce Cruz a comentat la un clip video de pe YouTube de anul trecut și a spus că va deveni „un atacator profesionist de școli”.

FBI a deschis o anchetă internă cu privire la modul în care agenţia a gestionat avertizările privind adolescentul acuzat de atac. Până acum se știe că tânărul avea vederi extremiste și susținea supremația albilor.

Sursa foto: www.digi24.ro

Cruz a postat fotografii, pe rețele de socializare, în care avea cuțite și arme de foc. Presa americană scrie că șeful grupării extremiste care susţine supremaţia albă Republic of Florida declarat că atacatorul s-a antrenat o dată cu gruparea sa, dar că nu i s-a ordonat vreun atac.

Nikolas Cruz a fost prins la mai puțin de o oră de la masacru. șoferul unui Uber, în care acesta se află, a alertat autoritățile. Atacul este cel mai sângeros comis într-o școală din Statele Unite după cel de acum şase ani când au fost ucişi 26 de elevi și profesori.

De altfel, frecvenţa împuşcăturilor din instituţiile de învăţământ americane este înspăimântătoare: au fost 18 de la începutul anului, adică un atentat la două zile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.