Sorana Cîrstea se califică şi ea în optimi la Doha

Sportiva antrenată de Marius Comănescu reuşeşte să facă din nou un meci foarte bun şi reuşeşte să o elimine pe semifinalista din acest an de la Australian Open, belgianca Elise Mertens. Jucătoarea din România a câştigat în două seturi de mare luptă cu 7-5, 6-4 şi merge mai departe în turneul din Emiratele Arabe.
Primul set a fost unul de mare luptă, belgianca etalând un joc variat, la care românca i-a găsit răspuns mult mai târziu, spre sfârşitul setului. Sorana a gestionat cu mult calm şi precizie punctele de final, în timp ce Mertens nu a mai reuşit să fie la fel de exactă ca în primele game-uri. Jucătoarea din Târgovişte reuşeşte astfel să-şi adjudece primul set, în prelungiri cu 7-5.
Sorana are ştiinţa jocului şi pune presiune pe adversară chiar din debutul manşei secunde. Jucătoare noastră face pasul înainte şi întră în teren aproape după fiecare lovitură. Belgianca începe să nu mai fie sigură pe ea şi începe să greşească din ce în ce mai mult. Ritmul impus de Sorana dă roade şi se ajunge la 3-1. Eliberată parcă de presiunea scorului, Mertens riscă mai mult, reuşeşte să facă re-break şi apoi să egaleze la 3-3. Sorana reuşeşte imediat să taie elanul jucătoarei din belgia şi trece la conducerea jocului. Sorana face risipă de energie şi începe să returneze în teren tot mai multe mingi spre disperarea adversarei sale. Mertens nu poate face faţă noului ritm impus de Sorana şi cedează şi actul doi cu 6-4.
În optima Sorana Cîrstea o va întâlni pe Garbine Muguruza.

Lasă un răspuns