Laura Codruța Kovesi răspunde la acuzațiile aduse Direcției Naționale Anticorupție

Sursa foto: radiocluj.ro

Kovesi a declarat că procurorii DNA nu falsifică probe şi respectă legea. Ea a declarat că nu are în acest moment dovada că vreunul dintre procurorii de la DNA Ploieşti şi-a îndeplinit în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu, arătând că Inspecţia Judiciară va stabili dacă legea a fost încălcată sau nu.

Șefa Direcției Anticorupție a spus că acest atac din ultimele zile „nu este întâmplător” și că este îndreptat împotriva procurorilor care și-au făcut treaba. Ea a precizat că justiţia este sub un asalt de peste un an de zile, iar cei care atacă sunt chiar inculpații care doresc să decredibilizeze justiția.

„Nu cred că acest atac este întâmplător. Asistăm în ultima perioadă la un festival disperat al inculpaţilor, un festival în care inculpaţi condamnaţi, în care inculpaţi trimişi în judecată spun neadevăruri, spun părţi de adevăr. Aici nu este vorba despre Kovesi sau despre procurorul şef al DNA. (…) DNA nu este un om, DNA este o instituţie. (…) Acest atac nu este despre Kovesi, acest atac este despre procurorii care şi-au făcut treaba în ultimii ani şi acest atac vizează îngenuncherea statului român, vizează umilirea societăţii şi umilirea cetăţenilor români.”

Laura Codruţa Kovesi a declarat a mai spus că nu are niciun motiv să-şi dea demisia, precizând că a respectat legea în tot ceea ce a făcut.

”Sunt în funcţia asta de patru ani, am un mandat pe care trebuie să-l duc la capăt şi dacă sunt în această funcţie, sunt pregătită pentru orice implică această funcţie. Şi până când nu va exista o decizie legală de revocarea mea sau de demiterea mea, eu îmi voi continua activitatea, împreună cu colegii mei”, a declarat Kovesi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.