Acord de colaborare București – Chișinău

Sursa Foto: unimedia.info

Bucureștiul și Chișinăul vor colabora în domeniile sănătății, culturii și educației, în baza unui protocol semnat astăzi de către primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și primarul Municipiului Chișinău, Silvia Radu.
Conform edilului Capitalei, Bucureștiul va dona două autobuze pentru înființarea la Chișinău a unei linii de transport public culturale. În plus, Biblioteca Metropolitană va face o donație de carte către Biblioteca „Bogdan Petriceicu Hașdeu” de la Chișinău, a mai declarat Gabriela Firea. Tot în cadrul cooperării culturale la București va fi înființată „Săptămâna Culturii de la Chișinău”, iar la Chișinău „Săptămâna Teatrelor din București”.
În ceea ce privește educația, Primăria Capitalei va oferi locuri în tabere pentru elevii olimpici de la Chișinău. „Ne dorim să-i încurajăm pe copiii de la Chișinău și să le oferim posibilitatea de a participa la cursuri de perfecționare, atât elevii, cât și profesorii”,a spus Firea.

Medicii rezidenți de la Chișinău vor putea participa la programe de internship în cele 19 spitale ale Municipalității bucureștene, iar medicii și managerii de spitale de la Chișinău ar putea participa la programe de instruire, în București, a declarat primarul general al Capitalei.
Gabriela Firea mai spune că Primăria Capitalei este dispusă să participe la programe vizând creșterea calității vieții cetățenilor Chișinăului și prin programe în domenii precum urbanismul, infrastructura și protecția mediului.
De asemenea, Municipalitatea bucureșteană se va implica, la solicitarea Primăriei Chișinăului, în consolidarea și reabilitarea Maternității numărul 1 și a Liceului „Mihai Eminescu”.

Primarul Municipiului Chișinău, Silvia Radu i-a mulțumit primarului Capitalei pentru demararea unor programe concrete de colaborare între cele două orașe și municipalități. Edilul de la Chișinău a declarat că, până în prezent, deși colaborarea între guvernele român și moldovean a fost foarte bună, cooperarea dintre București și Chișinău a lăsat de dorit. Ea a invitat investitorii români și mai ales pe cei din București să investească la Chișinău.
La final, cei doi primari au schimbat daruri. Primarul general al Capitalei a oferit primarului Municipiului Chișinău o ie și un album fotografic și a primit de la Silvia Radu o ie și o icoană.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.