Florentina Țilea – despre a fi pe scenă cu Victor Rebengiuc

Actrița Florentina Țilea este din nou pe scenă alături de Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, la TNB. S-au mai întâlnit, cu ani în urmă, în spectacolul lui Silviu Purcărete, ”Conu Leonida făță cu recțiunea”.

Dacă ar fi luat admiterea la Drept, ar fi trecut pe lângă această șansă.

Sâmbătă, 10 februarie, au jucat împreună în cel mai recent spectacol de la Sala Mare a Naționalului bucureștean, ”Regele moare”.

Înainte de a urca pe scenă, Florentina Țilea a fost prezentă în studioul București fm, pentru a ne povesti despre acest spectacol special și despre seara aniversară ce urma să vină: Victor Rebengiuc la 85 de ani.

Montând piesa lui Eugene Ionesco, regizorii Andreea și Andrei Grosu au creat un spectacol al recitalurilor, astfel încât publicul nu simte o diferență între roluri principale și secundare, între actorii cu mai multă sau mai puțină experiență de scenă, ci este purtat în mirajul teatrului. Lucru ce se întâmplă atât de rar în ultima vreme. Distribuția reunește actori valoroși din mai multe generații. Pe scenă, alături de cei trei, mai sunt Ana Ciontea, Șerban Pavlu și Richard Bovnoczki.

Am pătruns și noi, datorită Florentinei, în culisele acestui spectacol.

Totodată, actrița a vorbit cu sinceritate și despre cum arată din punctul ei de vedere teatrul românesc din momentul acesta, în contextul societății noastre.

Și am descoperit și omul din spatele rolurilor, iar modul în care vorbește cu umor și detașare despre ea și despre ceilalți, este unul savuros.

A lucrat de la începutul carierei, deși nu îi place cuvântul!, cu mari regizori (Andrei Șerban, Mihai Măniuțiu, Radu Afrim) și a avut personaje puternice, ce au făcut-o imediat remarcată. Și acum joacă într-un spectacol al lui Afrim, ”Între noi e totul bine”, colaborare de care e tare fericită.

O mai vedeți la Național  și în trei  montări ale lui Felix Alexa: ”Sinucigaşul”, ”Terorism”,”Butoiul cu pulbere”, în comedia regizată de Ion Caramitru, ”Bârfe, zvonuri și minciuni”, și în piesa ”Omul care a văzut moartea” pusă în scenă de Dan Tudor.

Și sigur vor urma și alte roluri și înâlniri importante. Și-ar dori să joace la Bobi Pricop sau la Geanina Cărbunariu, a mărturisit Florentina Țilea la Spectacol@bucuresti.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.