Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 13 februarie

CINEMA

La Cinemateca Eforie, la cererea spectatorilor este proiectată, de la ora 16:30, drama „To Kill A Mockingbird / Să ucizi o pasăre cântătoare”, ecranizare a romanului omonim de Harper Lee, regizată în 1962 de Robert Mulligan, cu: Gregory Peck, John Megna, Frank Overton, Mary Badham, Robert Duvall.

SPECTACOL

Cu o zi înainte de Miercurea Cenuşii, ce marchează intrarea în Postul Catolic al Paştilor, Institutul Italian de Cultură vă invită să participaţi cu mic cu mare la petrecerea de Carnaval, ajunsă deja la cea de-a şasea ediţie, ce include un nou spectacol comic prezentat de renumitul duo LUCCHETTINO (Luca Regina şi Tino Fimiani), de la ora 19:00, la Studioul Horia Bernea al Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Seara distractivă, se va încheia, ca de obicei, cu o degustare de dulciuri tipice de Carnaval din diferitele regiuni ale Italiei.

MUZICĂ

* În cadrul „Stagiunii de marţi seara”, „Duo KITHARSIS” (Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan) susţine un recital de chitară, de la ora 19:00 la sala mică a Ateneului Român. În program lucrări de: Jean Philippe Rameau, Joaquin Rodrigo, Astor Piazzolla şi Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu.

* Tot de la ora 19:00, la Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română începe recitalul Cvartetului Arcadia (Ana Török – vioară, Răsvan Dumitru – vioară, Traian Boală – violă şi Zsolt Török – violoncel), având în program trei lucrări mai puţin cântate la noi: Cvartetul nr. 2 în Re major de Alexandr Borodin, Cvartetul nr. 4 „Ludus modalis” de Sabin Păuţa şi Cvartetul nr. 6  în Re major de Béla Bártok.

* În Clubul Fabrica, de la ora 18:00 se face accesul pentru primul concert susţinut în România de trupa olandeză de death metalul progressive / jazz fusion Pestilence, căreia i se alătură Rebaelliun din Brazilia, Distillator din Olanda şi Violentor din Toscana, Italia.

* În cadrul Stagiunii de Jazz, organizată de Radio România Cultural şi Orchestrele şi Corurile Radio la Teatrul Act, de la ora 19:00 George Natsis – pian, Adrian Flautistu – contrabas şi Vlad Popescu – baterie susţin concertul „Years After Petrucciani”.

* Breathelast îşi lansează cel mai recent album în cadrul unui concert, ce începe de la ora 21:00 în Control Club.

* Grupul Ţapinarii susţine anualul concert „Anti Valentine’s Day”, de la ora 21:00, în Clubul Ţăranului.

* Paula Seling & Band cântă, de la ora 22:00, în Berăria H.

EXPOZIŢII

* Vernisajul expoziţiei „L  ‒  Lumină – Light – Lumière – Luz – Licht”, semnată de Andreea Brăescu, are loc, de la ora 19:00, la Galateea  Contemporary Art, unde poate fi vizitată până pe 12 martie.

* Expoziţie retrospectivă Mihai Horea întitulată „Equinox” este vernisată, de la ora 19:30, la Galeria Romană (Bd. Lascar Catargiu, nr. 1), unde poate fi vizionată până pe  15 martie.

CARTE

* Muzeul Naţional al Literaturii Române, Editura Tritonic şi Teatrul Dramaturgilor Români prezintă „NOIR de Bucureşti”, o antologie realizată de Bogdan Hrib, de la ora 16:13, în Sala Iosif Naghiu (Calea Griviţei, nr. 64-66). Participă: Lucia Verona, Olga Delia Mateescu, Ligia Enache, Anamaria Ionescu, Horia Gârbea, Teodora Matei, Silvia Chindea, Michael Haulică, Petru Berteanu, Bogdan Hrib.

* În cadrul Clubului de carte „Nordic Noir”, are loc prezentarea cărţii „Ghici cine moare primul”, de M. J. Arlidge, de la ora 18:30, în Bohemia Tea House (Str. Poiana Narciselor, nr. 1). Moderatori: Laura Câlţea şi Andreea Chebac

CONFERINŢE

* Parohia „Şerban Vodă” îl are ca invitat special pe Părintele Profesor Ionuţ Moldoveanu de la Facultate de Teologie Ortodoxă a Universităţii Bucureşti, care va conferenţia, de la ora 18:00, despre momente din istoria încercărilor de unire naţională şi rolul Bisericii Ortodoxe Române în acestea.

* Biblioteca Metropolitană Bucureşti (Str. Tache Ionescu, nr. 4) găzduieşte, de la ora 18:00, prelegerea filosofică „Etruscii”, susţinută de conf. Georgeta Iancso de la Asociaţia Culturală „Noua Acropolă”.

* La Mânăstirea Sf. Antim, de la ora 18:30, prof. Mihai Floarea vorbeşte despre Sfinţii Închisorilor.

* Librăria Cărtureşti Verona găzduieşte, de la ora 19:00, o discuţie cu publicul a directorului Festivalului SoNoRo, Răzvan Popovici, în cadrul proiectului „Mentoriada”, iniţiat de Cărtureşti & Artizanii Olfactivi, ce îşi propune să-i aducă în dialog pe creatorii şi antreprenorii din mediul cultural şi pe tinerii în căutarea unei cariere în domeniu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.