Fondul locativ al Bucureștiului gestionat netransparent

Asociațiile non-guvernamentale în domeniul locativ au criticat astăzi Regulamentul Serviciului Public de Administrare a fondului imobiliar, aflat în dezbatere publică, considerând că păstrează același regim de funcționare al Administrației Fondului Imobiliar care a fost netransparent și ineficient.

Delia Popovici de la Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire a amintit că la nivelul Bucureștiului sunt 23 de mii de dosare de cereri de locuințe, dintre care 3.500 sunt evacuați. Totodată reprezentanții ONG-urilor au criticat că în ultimii ani au fost vândute peste 8.000 de locuințe în condițiile în care municipalitatea a fost nevoită să cumpere de pe piața liberă locuințe.

Sursa foto. www.urbaneye.ro

Profesorul universitar Bogdan Suditu a amintit că noua societate ar putea gestiona întregul patrimoniu imobiliar aflat în București inclusiv locuințele care se află la primăriile de sector.

Administratorul municipal Sorin Chiriță a dat asigurări că noua Societate care va avea în administrare fondul imobiliar va funcționa pe criterii de performanță și a amintit că vechea conducere a Administrației Fondului Imobiliar a fost demisă în urma controalelor efectuate de corpul de control al primarului general.

Lasă un răspuns