Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 12 februarie

CINEMA

De astăzi până pe 8 martie, la Institutul Cervantes se desfăşoară evenimentul cinematografic „Jesús del Cerro, un cineast spaniol în România”, ce cuprinde o selecţie de cinci filme realizate de acest regizor şi producător, care îmbină diverse genuri pentru toate vârstele şi gusturile. Primul film proiectat, deseară, de la ora 19:00, este cel mai recent al acestuia, „Hawaii”, proiecţia fiind urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul, moderată de actriţa Cristina Fluture, care interpretează rolul principal feminin.

MUZICĂ

* Direcţia 5 serbează „Valentine’s Day” în avans prin concertul susţinut, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale”.

* Formaţia americană Kneebody cântă, începând cu ora 20:00, în Control Club, în cadrul seriei de concerte Jazz Nouveau.

* Sub titlul „When violin meets guitar”, Natalia Colotelo Pancec şi Emilian Florentin Gheorghe interpretează, de la ora 20:30 în Serendipity, lucrări de la Bach la Metallica, de la Piazzola la Deep Purple, de la Vivaldi la Led Zeppelin.

SPECTACOLE

* Nomad Comedy prezintă, de la ora 20:00 în Clubul Ţăranului, spectacolul „That’s Amore!” regizat de Ciprian Cristea şi jucat de Adriana Bordeanu, Dan Murzea şi Cristi Dumitraşcu.

* Tot de la ora 20:00, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor „Micul Prinţ – spectacol pentru oameni mari”, după Antoine de Saint-Exupéry, în regia lui Ştefan Ruxanda, care şi joacă alături de Iuliana Nistor şi Vlad Gălăţianu.

EXPOZIŢIE

Vernisajul expoziţiei sculptorului Gyarmathy Janos are loc, de la ora 18:30, la Institutul Balassi al Ungariei (Str. Gina Patrichi, nr.8), unde poate fi vizionată până pe 12 martie.

DIALOG

O nouă ediţie a Marilor Întâlniri de la Excelsior începe de la ora 19:00, pe scena sălii „Ion Lucian” a acestui Teatru. În cadrul acesteia scriitoarea Daniela Zeca-Buzura va dialoga cu jurnalista Eveline Păuna despre cărţi, despre profesia de jurnalist şi cea de mentor, despre călătorii şi întâmplări.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.