Șofer de București- Cum îți speli mașina mai bine ca la spălătorie

Dacă vrei să îți speli singur mașina iar automobilul tău să fie mai curat decât atunci când mergi la spălătorie, trebuie să urmezi acești 7 pași:

1. Nu spăla maşina la soare

Soarele usucă mai repede apa şi săpunul aplicat pe maşină şi nu îţi lasă suficient timp pentru a clăti bine toată caroseria. La umbră ai mai mult timp pentru a spăla şi clăti bine maşina prevenind astfel apariţia urmelor de şampon.

2. Începe de sus în jos

Sursa foto: www.automarket.ro

Începe să speli maşina de sus în jos. Apa împinge murdăria către partea de jos a maşinii. Ca să nu munceşti în zadar, curăţă întâi plafonul şi abia apoi restul caroseriei.

3. Foloseşte doi bureţi

Nu folosi cârpe din materiale textil când speli maşina pentru că lasă în urmă fibre şi rezultatul final va fi compromis. Cel mai bine ar fi să aveţi doi bureţi, unul pentru praguri şi zonele mai murdare şi celălalt pentru restul caroseriei. În acest mod evitaţi riscul de zgâria vopseaua. Cel mai bine este să săpunim mişcând buretele pe toată lungimea caroseriei.

4. Nu folosi detergent de vase sau alt lichid de curăţat casnic

Vopseaua automobilului conţine şi elemente de protecţie iar agenţii chimici din detergentul de vase sau şamponul de covoare pot distruge aceste elemente și în timp, vopseaua îşi poate pierde luciul. Aşadar cel mai bine este să folosiţi un şampon auto ce se găseşte la orice supermarket sau magazin de piese auto.

5. Foloseşte o cârpă specială pentru uscare

După ce am terminat de spălat maşina nu o putem lăsa să se usuce la soare. Vor apărea urme de la apă şi şampon. Aşa că maşina trebuie ştearsă cu grijă. Cea mai bună soluţie este pielea de căprioară, naturală sau artificială. Se găseşte de cumpărat la benzinării şi în supermarket. Stoarce regulat cârpa din piele de căprioară atunci când ştergi maşina, iar dacă se murdăreşte clăteşte-o cu apă multă.

Sursa foto: www.paracha.co

6. Lustruieşte interiorul cu un produs specializat

La benzinării veţi găsi pachete cu lavete pentru lustruit elementele de plastic din interior. Nu sunt scumpe şi sunt foarte eficiente. Praful dispare şi bordul capătă un luciu plăcut.

7. La final, e timpul pentru curăţat geamurile

După ce am terminat şi cu interiorul este timpul să curăţăm şi geamurile. Mai precis, interiorul geamurilor. Pentru asta avem nevoie de o soluţie pentru geamuri (nu trebuie să fie neapărat o soluţie auto, orice pulverizator este bun) şi multă hârtie pentru a şterge bine geamurile.

INDUSTRIAL MARKETING, liderul pietei romanesti de cardane auto, v-a prezentat rubrica dedicata soferilor bucuresteni!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.