Locuri de muncă la un click distanță!

Sursa foto: www.radiocluj.ro

Se știe că românii sunt deștepți și inventivi, iar tânărul Radu Ștefan nu este excepția de la regulă. Acesta a inventat o platformă online special creată pentru persoanele cu dizabilități unde pot căuta și aplica la jobul dorit.

Radu Ştefan: — Platforma potlucra.eu este o platformă creată în luna mai anul trecut. Este o platformă de joburi, unde persoanele cu dizabilităţi care-şi caută un loc de muncă pot intra şi pot aplica la joburile disponibile. Noi încercăm să creem o varietate cât mai mare de joburi pentru aceştia, pentru orice tip de dizabilitate. Încercăm să găsim oportunităţi care să se potrivească oricui.

Alina Vigoniuc: — Deja aţi găsit joburi pentru oameni, avem şi aici în Cluj, la unul dintre cele mai mari magazine sportive, două persoane care au fost angajate datorită acestei platforme.

Radu Ştefan: — Până acum am reuşit să angajăm 13 persoane prin intermediul platformei. Anul acesta ne-am setat să depăşim 200 de persoane pe care să le angajăm prin intermediul potlucra.eu. În acelaşi timp, ne dorim foarte mult să mărim gama de servicii pe care le oferim; şi să le oferim uşor-uşor şi consultanţă psihologică, astfel încât să le uşurăm cât mai mult acest proces de găsire a unui job.

Alina Vigoniuc: — Să presupunem că mă interesează un job. Cum pot accesa platforma şi ce paşi trebuie să urmez?

Sursa foto: www.radiocluj.ro

Radu Ştefan: – Trebuie doar să accesaţi site-ul potlucra.eu: intraţi pe site, vă creaţi un cont. Aveţi posibilitatea de a vă completa acolo CV-ul sau de a vă încărca un CV extern, iar apoi nu trebuie decât să aplicaţi la joburile disponibile.

Alina Vigoniuc: — Voi luaţi contact cu oamenii care caută joburile, sau cu angajatorii? Voi facilitaţi această intermediere?

Radu Ştefan: — Noi încercăm să păstrăm o relaţie de intermediari între angajatori şi persoanele cu dizabilităţi. Încercăm să ajutăm ambele părţi, atât angajatorii care până acum nu au avut experienţă în acest domeniu şi mai au întrebări, cât şi persoanele care îşi doresc un job şi mai au întrebări despre interviu, despre cum să se prezinte, sau alte curiozităţi despre acest aspect.

Alina Vigoniuc: — Aţi avut vreun feedback de la angajaţi până acum?

Radu Ştefan: — Am avut mai multe feedbackuri. Cei pe care am reuşit să-i angajăm au fost foarte încântaţi – şi în continuare sunt – de locurile de muncă pe care le-au găsit prin intermediul platformei. Unii dintre ei au recomandat cât mai multor persoane să folosească platforma.

Sursa: Acest material a fost realizat de Radio Cluj.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.