Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială va fi mutat într-un sediu nou

Sursa foto: www.institutiimedicale.ro

Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ”Dan Theodorescu” va fi mutat într-un sediu nou, echipat și dotat la standarde europene.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că vor fi luate măsuri urgențe pentru acest lucru.

„Vorbim despre un spital care funcţionează de 70 de ani, unde sunt şcoliţi anual peste 2.000 de studenţi și 1.000 de rezidenţi din ţară și din străinătate. Avem datoria atât profesională, cât şi morală să ne implicăm astfel încât în acest spital actul medical să fie asigurat la cele mai înalte standarde, cu atât mai mult cu cât aici sunt trataţi zilnic sute de pacienţi dintre care foarte mulţi copii, care nu își permit să acceseze servicii stomatologice private. Am dispus constituirea unui grup de lucru care are misiunea de a identifica cât mai rapid un spaţiu nou, modern, unde să fie mutat atât spitalul, cât și ambulatoriul și spaţiile destinate Facultăţii de Medicină Dentară. Anul acesta, am alocat Spitalul Clinic de Chirurgie oro-maxilo-facială ”Dan Theodorescu” un buget de aproximativ 1,1 milioane euro, suma care poate creşte la rectificarea bugetară, dacă este necesar”, a declarat primarul general al Capitalei.

De astazi, o echipa formată din reprezentanţi ai Primăriei Capitalei, Administrația Spitalelor și UMF caută imobile unde spitalul să fie relocat, fie că este vorba de clădiri aflate în proprietatea PMB, fie de clădiri private care pot fi cumpărate sau închiriate.

Edilul sef a facut ieri o vizită inopinată la Spitalul situat pe Calea Plevnei din Capitală, după ce a primit informaţii potrivit cărora ar exista un conflict între managerul spitalului și cadrele didactice și medicale.

Sursa foto: www.jurnalul.ro

Primarul Capitalei a cerut conducerii spitalului să acorde o atenţie sporită normelor de igienizare și dezinfecţie pentru a preveni apariţia infecţiilor nosocomiale.

În urma întâlnirii, managerul actual al Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, dr. Tania Rădulescu, a decis să-și dea demisia de onoare, aceasta urmând să aibă alte responsabilităţi în cadrul Administraţiei Spitalelor și Serviciilor Medicale.

 

 

Lasă un răspuns