SpaceX face istorie! A fost lansată cea mai puternică rachetă spațială din lume!

Americanii au lansat în spațiu, cea mai puternică rachetă din lume!

Compania americană SpaceX a lansat aseară, cu succes, super-racheta Falcon Heavy, capabilă să trimită sateliţi  pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte, transmite CNN.

Fără echipaj uman, vehiculul spaţial are la bord o încărcătură neobişnuită, o maşină electrică Tesla Roadster produsă de Elon Musk, directorul executiv al SpaceX şi Tesla.

Falcon Heavy îşi va înscrie încărcătura pe o traiectorie eliptică în jurul Soarelui şi se va afla, la un moment dat, la aceeaşi distanţă faţă de Pământ şi Marte.

Falcon Heavy se îndreaptă spre Planeta Roșie însă roadsterul Tesla nu va fi plasat pe orbita Marte, cum a declarat Musk inițial, ci pe o orbită eliptică independentă în jurul Soarelui, între Pământ și Marte, unde va sta timp de sute de milioane până la un miliard de ani, potrivit profit.ro.

Falcon Heavy devine cea mai mare şi cea mai puternică rachetă lansată după Saturn V, racheta folosită în misiunile Apollo şi cea care i-a dus pe astronauţii NASA pe Lună.

Revista Ştiinţă şi tehnică noteză că Falcon Heavy va putea plasa pe orbita terestră sarcini utile de cel mult 53 t.

Cu alte cuvinte, poate transporta pe orbita terestră un avion comercial cu tot cu pasageri, echipaj, bagaje și combustibil.

Lasă un răspuns