Sesiune specială de Bacalaureat pentru componenții loturilor olimpice

Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu, participanţi la loturile naţionale lărgite, care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaţionale pe discipline sportive, va fi organizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și se va derula în intervalul 10-25 mai 2018. Comisia judeţeană va nominaliza ulterior unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen și de evaluare pentru această sesiune specială.

Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 10 şi 11 mai. Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 14-15 mai – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă, 16 mai – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internaţională, respectiv 17-18 mai – evaluarea competențelor digitale.

Probele scrise au următorul calendar: 21 mai la Limba și Literatura Română, 22 mai proba obligatorie a profilului, 23 mai – proba la alegere a profilului și specializării și 24 mai -Limba și Literatura Maternă .

Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai, până la ora 18:00, depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiași zile între 18:00 – 20:00. În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile și afişate rezultatele finale.

Lasă un răspuns