Dr. Aurel Vainer, Cetățean de Onoare al Capitalei

Sursa foto: www.ro.wikipedia.org

Dr. Aurel Vainer, Președintele Federației Comunităților Evreiești din România a prinit astăzi titlul de „Cetățean de Onoare al Capitalei” conferit de Primăria Capitalei.

Hotărârea pentru conferirea titlului de Cetățean de Onoare domnului dr. Aurel Vainer – Președintele Federației Comunităților Evreiești din România, “în semn de recunoaștere pentru apărarea, promovarea și susținerea valorilor tradiționale spirituale iudeo-creștine și pentru combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei și negării Holocaustului” a fost adoptat de către Consiliul General al Municipiului București, în cadrul ședinței din 17.01.2018.

Gabriela Firea a motivat atunci acordarea acestui titlu doctorului Aurel Vainer, Președintele FCER:

“Devotamentul cu care domnul dr. Aurel Vainer lucrează de o viață în folosul comunității evreiești din România, al dialogului interreligios și intercultural, este apreciat și recunoscut atât în țara noastră cât și pe plan internațional. Subliniem și grija extraordinară a domniei sale pentru păstrarea, consolidarea și punerea în valoare a patrimoniului comunității evreiești în toate dimensiunile sale – nu doar arhitectonic ci și cultural, comunitar, identitar”.

Deputatul Silviu Vexler, reprezentantul Federației Comunității Evreiești în Parlamentul României nota :

„Sunt convins că acordarea acestui titlu este atât un simbol al aprecierii pentru întreaga activitate a domnului Vainer cât și o recunoaștere, o dovadă de respect pentru comunitățile evreiești din România și pentru contribuția esențială adusă de evrei la dezvoltarea Capitalei și a întregii țări”.

Ceremonia acordarii titlului a avut loc azi dimineață în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Muzeul Național de Artă al României, în Sufrageria Regală.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.