Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 7 februarie

CINEMA

* În cadrul programului „Ziua marilor autori”, astăzi, de la ora 19:00, la Cinemateca Eforie rulează drama „L’avventura / Aventura”, realizată în 1960 de Michelangelo Antonioni, cu: Gabriele Ferzetti, Monica Vitti, Lea Massari.

* Cinema Muzeul Ţăranului găzduieşte, de astăzi până pe 14 martie, proiecţiile gratuite săptămânale ale celei de-a VII-a ediţii a British Documentary. Deseară, de la 19:00, puteţi viziona filmul „Thank You for the Rain / Mulţumesc pentru ploaie”, realizat anul trecut de Julia Dahr despre Kisilu, un fermier Kenyan, care începe să folosească aparatul său de filmat pentru a surprinde viaţa familie sale, satul său şi pagubele produse de schimbările climatice. Când o furtună violentă îi aduce împreună pe el şi pe un realizator de film norvegian, vedem cum Kisilu se transformă dintr-un tată, într-un lider de comunitate şi un activist la nivel global.

MUZICĂ

* De la ora 19:00, Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Simona Strungaru, cântă în compania trompetistului de jazz Sebastian Burneci, care aduce la Sala Radio proiectul „Unspoken”, un experiment muzical unic în România prin interferenţa între jazz şi muzica contemporană. Invitaţii săi de astă-seară sunt trei instrumentişti originari din Bulgaria: Teodor Petkov – pian, Mihail Ivanov – contrabas şi Borislav Petrov – tobe.

* În cadrul Stagiunii Muzicale „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM, tot de la ora 19:00, Inna Oncescu şi Violetta Ştefănescu susţin un recital de pian la patru mâini la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti.

* După 20 de ani, pianistul Lucian Ban revine, astă-seară, de la ora 19:30, pe scena sălii Elvira Popescu a Institutului Francez. Sub titlul „Free Fall” artistul ne propune, împreună cu clarinetistul şi saxofonistul Alex Simu, o seară de jazz şi improvizaţii dedicată unuia din marii clarinetişti americani ai jazz-ului modern: Jimmy Giuffre.

* Relative, trupa clujeană de rapcore/punk/rap-metal îşi lansează un album în cadrul unui concert de începe de la ora 21:00 în Expirat Club – Halele Carol, avându-i ca invitaţi pe cei de la Gray Matters.

* Ca aproape în fiecare miercuri, de la ora 22:00, în Berăria H are loc un concert de muzică românească interpretată de Joy Band.

SPECTACOLE

* De la ora 19:00, la Teatrul Evreiesc are loc spectacolul-lectură participativ „Preţul Corect” de Andreea Vălean, realizat în cadrul programului „Ticun Olam”.

* Cu ocazia turneului „Pe urmele lui Birlic”, trupa de teatru din Fălticeni ce poartă numele marelui actor de comedie prezintă, de la ora 19:00, la Cuibul Artiştilor (Bd. Pache Protopopescu, nr. 66), spectacolul „Trilogia Română”, în regia lui Ovidiu Cuncea, închinat Centenarului Marii Uniri.

* De la ora 19.30, în Clubul Ţăranului începe spectacolul lui Sebastian Grama „Discurs asupra metodei”.

EXPOZIŢIE

* Expoziţia „Cuib” a artistului Ovidiu Ştefan Toader este lansată, de la ora 19:00, la Galateca, unde poate fi vizitată până pe 24 februarie.

PUBLICAŢII

* La Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură (Bd. Lascăr Catargiu, nr. 50) are loc lansarea nr. 23 al revistei „Caleidoscopul Rus” de la ora 18:00.

* Cartea „Dincolo de iarnă” de Isabel Allende, în traducerea Corneliei Rădulescu, este lansată de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. O prezintă: scriitoarea şi jurnalista Ana Maria Caia, scriitoarea Ana Barton şi Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro. Moderator: Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

* Lansarea revistei de proză scurtă „IOCAN” – alcătuită de Cristian Teodorescu, Marius Chivu şi Florin Iaru – are loc de la ora 19:00, în spaţiul Qreator by IQOS (Bd. Aviatorilor, nr. 8A). Semnează: Doina Ruşti, Bogdan Alexandru Stănescu, Marian Truţă, Lavinia Branişte, Cornel Bălan, Ion Pleşa, Iulia Gherasim, Diana Bădica, Alexandru Georgescu, Cătălin Stănescu, Cosmin Cârciova, Violeta Berea, Ştefan Niţă, Anca Mizumschi, Alexandra Niculescu, Cezarina Anghilac.

* În Salonul de Proiecte al Palatului Universul (Str. Actor Ion Brezoianu, nr. 23-25), de la ora 19:30 este lansată prima monografie dedicată artistului Vlad Nancă cuprinsă în publicaţia „Souvenir”.

ATELIER CULINAR

Cu sprijinul Ambasadei Peru în România, Institutul Cervantes (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38) organizează, de la ora 19:00, atelierul «Descoperă Peru: Află cum poţi prepara savurosul „pisco sour”», la care participă specialistul Julio López.

CONFERINŢE

* „Bucătărie flamandă în trei tablouri”, se intitulează cea de-a treia conferinţă a seriei „Incursiuni în Galeria de Artă Europeană” şi este susţinută de Cosmin Ungureanu, de la ora 16:00, în acest spaţiu expoziţional al Muzeului Naţional de Artă al României. Conferinţa prezintă publicului un teme, motive şi semnificaţii articulate în reprezentarea interiorului domestic de la Anvers, între anii 1608-1660.

* De la ora 18:30, în ceainăria Librăriei Cărtureşti Verona, în cadrul întâlnirilor „RaftulTraducătorului”, scriitorul şi traducătorul Radu Paraschivescu vorbeşte despre Antoaneta Ralian, una dintre cele mai apreciate traducătoare din limba engleză pe care le-a avut România.

* În prima ediţie din februarie a „Intersecţiilor de miercuri” de la Rezidenţa Scena9 (Str. I. L. Caragiale, nr. 32), de la ora 19:30 Vasile Ernu încearcă să răspundă la câteva întrebări legate de situaţia stângii actuale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.