Totuşi s-ar putea să nu joace la Cluj

Chiar dacă informaţia nu este oficială legată de neparticiparea Simonei la Fed Cup, totuşi aducerea la echipă a Mihaelei Buzărnescu în ultimul moment pare să limpezească apele. Deocamdată neparticiparea Simonei nu a fost încă oficializată şi de Federația Română de Tenis care va anunța probabil absența locului 2 WTA abia miercuri.
Nici Ion Ţiriac, Ilie Năstase sau Florin Mergea în declaraţiile din zilele trecute, nu au fost de acord ca Simona Halep să forţeze şi să joace nerefăcută complet la Cluj, după accidentarea de la gleznă suferită la Australian Open.

Chiar Simona Halep a dat de înţeles şi ea într-o declaraţie de săptămâna trecută, că s-ar putea să nu joace contra Canadei la Cluj. ,,Mă voi antrena, voi intra în program normal, dar încă nu știu dacă voi putea juca. Va fi o decizie pe care o vom lua împreună cu celelalte jucătoare și cu restul staff-ului. Fizic mă simt bine, sunt în regulă, la prima vedere. Totuși, simt că mai am nevoie de odihnă”, a mai precizat jucătoarea noastră.
Cu siguranţă că eleva lui Darren Cahill va dori să fie aptă sută la sută la turneul de la Doha din perioada 12-17 februarie, pentru că acolo poate reveni pe primul loc WTA, dar cu o singură condiție: Carolinei Wozniacki să părăsească turneul înaintea jucătoarei noastre.

Meciul România – Canada contând pentru Grupa Mondială II, se va juca pe 10 şi 11 februarie, iar lotul României comunicat de Florin Segărceanu este format din Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Miki Buzărnescu convocată în ultima clipă pentru partidele de simplu, precum şi din Raluca Olaru în eventualitatea unui meci decisiv la dublu.
Despre echipa Canadei nu se pot spune prea multe, pentru că Eugenie Bouchard nu a răspuns convocării. Echipa de peste ocean va alinia patru jucătoare clasate sub locul 140 WTA. Aceastea sunt: Carol Zhao, Bianca Andreescu jucătoare cu origini româneşti, Katherine Sebov şi Gabriela Dabrowski.

Lasă un răspuns