Comitetul Internaţional Olimpic vrea să protejeze sportivii în faţa hărţuirii sexuale

Foto: REUTERS/Kim Hong-Ji

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a pus în practică pentru Jocurile de iarnă de la PyeongChang, care debutează vineri, o celulă de ajutorare a victimelor agresiunilor sexuale, informează AFP.

Pe parcursul celor 15 zile ale Jocurilor Olimpice de la PyeongChang (9-25 februarie), patru centre de găzduire vor fi deschise, pentru a oferi susţinere medicală şi psihologică victimelor hărţuirii sau abuzurilor sexuale.

Această iniţiativă intervine după ce fostul medic Larry Nassar, acuzat de multiple agresiuni sexuale asupra unor tinere gimnaste, între care campioane olimpice, a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

„Trebuie să-i facem pe oameni mai conştienţi pentru a proteja sportivii şi pentru a-i ajuta să evite sau să ştie cum să gestioneze o asemenea situaţie”, a spus Susan Greinig, responsabilă cu această celulă a CIO.

„Federaţiile pot constata până în ce punct asemenea practici pot distruge sportul. Pierdem sportivi talentaţi şi este un adevărat dezastru să vedem sportivi care renunţă la carieră”, a adăugat Susan Greinig, care lucrează din 1987 în cadrul conducerii medicale a instanţei olimpice.

Concret, celula are menirea de a înregistra mărturiile victimelor şi pentru a le oferi consiliere juridică în eventualitatea depunerii unei plângeri.

Lasă un răspuns