Protest la groapa de gunoi de la Chiajna!

Zeci de oameni s-au adunat, din nou, in aceasta seara, la intrarea gropii de gunoi de la Chiajna.

Oamenii au protestat și de această dată față de situația creată de mirosului insuportabil, generat de emisiile de hidrogen sulfurat provenite din arderea gazului de fermentație al deșeurilor.

Veniți din cartierele Chitila, Damaroia și Bucureștii Noi, dar și din Militari, Crângași și Chiajna, protestatarii reclamă faptul că nu pot deschide ferestrele pentru aerisire si că nu pot respira în propriile case, din cauza mirosului greu. Ei sunt convinși că mirosul provine de la groapa de gunoi operată de Iridex.

Cetățenii spuneau că sunt disperați, fiindcă autoritățile statului nu iau masuri pentru încetarea emisiilor de hidrogen sulfurat.

La protest a fost prezenti si edilul sectorului 1, Daniel Tudorache. Acesta le-a spus cetățenilor că situația este chiar mai gravă decât reclamă ei, pentru că, după 20 de ani de funcționare, nu a fost constituit fondul de închidere și de supraveghere post-inchidere a depozitului de deșeuri.

Edilul din Banu Manta a mai spus că il va determina pe operatorul gropii de gunoi, compania Iridex, să respecte reglementările de mediu, astfel încât să nu mai polueze aerul.

In replica, președintele Iridex, Corneliu Pascu, a susținut că mirosul de care se plâng protestatarii NU provine de la depozitul de deșeuri pe care îl gestionează.
Pascu mai susține că deține toate autorizațiile legale si că își desfășoară activitatea cu respectarea tuturor normelor de mediu.

Patronul gropii de gunoi a acuzat faptul că primarul Sectorului 1 nu ar fi găsit soluții alternative pentru gestiunea deșeurilor și că ar răspândi informații false.

Lasă un răspuns