Jucătorii de tenis din România nu sunt agreaţi

Mulţi ne-am pus întrebarea în ultima perioadă de ce Simona Halep nu şi-a găsit nici până acum un sponsor tehnic. În perioada în care jucătoarea noastră era numărul unu mondial, sportiva din Constanţa a încetat colaborarea cu Adidas. Până la acea dată Simona primea puţin peste 700.000 de dolari, cu mult sub ceea ce primeau alte jucătoare mai slab clasate sponsorizate de firma germană.
Cu toţii am observat că în spoturile de promovare ale marilor turnee, imaginea Simonei apare preţ de câteva secunde, în comparaţie cu cele în care apar Sharapova, Muguruza, Kerber, Garcia sau Svitolina.
Fosta mare glorie a tenisului feminin Martina Navratilova, cea care are în palmares 18 titluri de Grand Slam, a declarat că cei de la Adidas, ar trebui să se simtă foarte prost, văzând că Simona a ajuns din nou în finala unui Grand Slam. Navratilova nu intelege de ce sponsorii nu o valorifică pe jucătoare noastră la adevaratul potenţial.
,,Sper ca cei de la Adidas regretă acum, iar dacă Simona nu-şi va găsi un contract cu un brand, înseamnă că ceva este cu adevarat greşit în acest sport. Care e problema? Ce dacă e româncă? Nu le place că nu e înaltă şi blondă? Simona este o femeie remarcabilă, cu o personalitate grozavă” a mai spus Navratilova.
Victor Hănescu fost nr 26 mondial, a declarat de curând pentru ,,Adevărul”, că ştie cât de greu îi este unui sportiv să-şi găsească un nou contract. Potrivit lui Hănescu, sportivii din România rămaşi fără sponsor tehnic, sunt marginalizaţi.
,,Sportivii din Romania sunt dezavantajati si marginalizati, atunci cand îşi caută sponsori. Ţin minte cât de greu mi-a fost şi mie, chiar şi atunci când aveam rezultate foarte bune şi eram în Top 30 mondial. Sunt căutaţi francezii, nemtii sau americanii. Ceea ce i se întamplă Simonei acum, li s-a întâmplat şi altora în trecut” a mai precizat Hănescu.
Deocamdată Simona Halep a jucat în primul Grand Slam al anului tot fără sponsor tehnic, după ce a încetat colaborarea cu Adidas după patru ani. Chiar dacă între timp s-a vehiculat că staff-ul româncei este în negocieri cu Nike, Lacoste sau Asics, deocamdată sportiva noastră va evolua probabil tot în rochiţa roşie pe care a comandat-o pe internet din China.
Pentru o imagine şi mai clară a felului în care eleva lui Darren Cahill este percepută, iată cât au primit conform publicaţiei Forbes în perioada iunie 2016 – iunie 2017 unele jucătoare :
S. Williams – 19.000.000 de dolari, Kerber – 5.000.000, V. Williams – 7.000.000 Muguruza – 3.500.000, Wozniacki – 5.000.000, Radwanska – 4.000.000, Bouchard – 6.500.000 şi Simona Halep – 1.500.000 de dolari.

Lasă un răspuns