Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 2 februarie

MUZICĂ

* Orchestra Naţională Radio sub bagheta dirijorului Julien Salemkour susţine, de la ora 19:00, la Sala Radio, concertul săptămânal, având în program: lucrarea „Noapte transfigurată” de A. Schönberg şi actul al II-lea din opera „Tristan şi Isolda” de Richard Wagner, care îi va avea ca protagonişti pe tenorul Marius Vlad Budoiu – în rolul Tristan, soprana Barbara Krieger – care o va interpreta pe Isolda, mezzosoprana Aura Twarowska – în rolul Brangäne, baritonul Daniel Pannermayr – în rolul Marke şi pe tenorul Adrian Dumitru – în rolul Melot.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine al doilea concert al săptămânii, de la ora 19:00 la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului spaniol David Gimenez Carreras, cu participarea pianistului italian Roberto Prosseda şi având în program: Uvertura la opera „Wilhelm Tell” de Gioachino Rossini; Concertul nr. 1, în sol minor, pentru pian şi orchestră de Felix Mendelssohn şi Simfonia nr. 7, în La major de Ludwig van Beethoven.

* Clubul Ţăranului gâzduieşte, de la ora 21:00, un concert al trupei Spam.

* Un show „COMA Light”, ce conţine piesele pe care le iubiţi reinterpretate în manieră acustică, începe de la ora 22:30 în Hard Rock Café.

* Provincialii cântă în Berăria H, de la ora 23:00.

SPECTACOLE

* De la ora 18:30, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii are loc premiera spectacolului „Jock şi Rock”, adaptare după opereta „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, în regia lui Cristian Mihăilescu.

* „100 de ani împreună – Treptele Unirii” se intitulează recitalul extraordinar de poezie susţinut de actorul Emil Boroghină de la ora 19:30, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara. Bucureşti fm este partener media al evenimentului.

COMEMORARE

„De la IEDERA la DEJUN SUB IARBĂ” se intitulează evenimentul dedicat memoriei poetului Ioan Flora ce are loc, de la ora 17:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8). Participă: Elena Flora, Ioana Crăciunescu, Viorica Probian, Mircea Martin, Ioan Groşan, Ion Bogdan Lefter, Marian Drăghici, Eugen Suciu. Amfitrion: Ioan Cristescu

EXPOZIŢII

* De la ora 19:00, la Cărtureşti Carusel este vernisată expoziţia „Întâlnire la Palat” – jurnalul unui atelier de arhitectură de la conacul Chrissoveloni din comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi. Acest eveniment, ce se înscrie în Anul European al Patrimoniului, prezintă fotografii de epocă şi actuale, planşe de arhitectură şi scenarii de transformare, releveul 3D şi 2D al clădirii, desene, schiţe, amintiri.

* De astăzi până pe 25 februarie, la Sala „Constantin Brâncuşi” a Palatului Parlamentului (Str. Izvor, nr. 2-4) puteţi viziona expoziţia de fotografie cu tema „Noul Drum al Mătăsii”.

Lasă un răspuns