Șapte foști miniștri scapă de anchetă în dosarul Microsoft

Procurorii anticorupţie au dispus clasarea cauzei faţă de Dan Nica, Silvia Adriana Ţicău și Alexandru Athanasiu, cercetaţi pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft.

Potrivit unui comunicat al DNA, cauza a fost clasată pe motiv că faptele au fost prescrise.

Termenul general de prescripţie pentru infracţiunea de abuz în serviciu este de 10 ani, iar data săvârşirii ultimei acţiuni este 21.10.2004.

Procurorii anticorupţie au dispus anterior clasarea cauzei în dosarul Microsoft şi faţă de foştii miniştri Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu şi Şerban Mihăilescu.

Soluţia de clasare a fost dispusă pe 8 ianuarie 2018, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale.

Aceeaşi soluţie a clasării s-a dispus faţă de Mihai Tănăsescu în cazul infracţiunii de luare de mită şi spălarea banilor, sumele de bani provenind din încasările firmei Fujitsu Siemens Computers, ca urmare a derulării contractului de licenţiere Microsoft.

Prejudiciul în acest caz a fost estimat la aproape 67 de milioane de dolari, transmis în patrimoniul Secretariatului General al Guvernului, respectiv Ministerului Comunicației și Tehnologiei Informației.

În ceea ce îl priveşte pe Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, procurorii au constatat că nu a comis nicio faptă penală.

Pe de altă parte, Claudiu Florică și Dinu Pescariu au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție în dosarul Microsoft, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

Lasă un răspuns