Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 1 februarie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, în cadrul medalionului „Cedric Hardwicke – 125 de ani de la naştere (19 februarie)”, de la ora 16:00 rulează drama istorică „Richard III / Richard al III–lea”, ecranizare din 1955 după piesa lui Shakespeare, de şi cu Laurence Olivier.

* La Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului „JOIA de film”, de la ora 19:00 rulează comedia dramatică „La giovinezza / Tinereţe” de Paolo Sorrentino, cu Rachel Weisz, Paul Dano, Michael Caine, Harvey Keitel, Jane Fonda, Mădălina Diana Ghenea.

OPERĂ

Tenorul Bogdan Mihai revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti în rolul Contelui Almaviva, din opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, în regia şi scenografia italianului Matteo Mazzoni. În reprezentaţia de astă-seară, de la ora 18:30, mai interpretează: Iustinian Zetea, Maria Jinga, Iordache Basalic, Horia Sandu, Daniel Filipescu, Andreea Novac.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine primul concert al săptămânii, de la ora 19:00 la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului spaniol David Gimenez Carreras, cu participarea pianistului italian Roberto Prosseda şi având în program: Uvertura la opera „Wilhelm Tell” de Gioachino Rossini; Concertul nr. 1, în sol minor, pentru pian şi orchestră de Felix Mendelssohn şi Simfonia nr. 7, în La major de Ludwig van Beethoven.

* Programul Jazz @ ArCuB – Artist in Residence continuă în 2018 cu o nouă serie de concerte bilunare pe scena Centrului din Hanul Gabroveni (Str. Lipscani, nr. 84 – 90), primul având loc astă-seară, de la ora 20:00. Este susţinut de Mircea Tiberian, Liviu Butoi, Chris Dahlgren şi John Betsch, şi se intitulează „The Land of Nod”, care este şi titlul albumului ce va fi lansat cu această ocazie.

* Tot de la ora 20:00, trupa de pop-rock acustic Micul Paris şi invitatul ei, Mike Vlahopol, susţin un concert la Stuf Vama Veche (Str. Berzei, nr. 25a).

* Un recital de Clasic Flamenco Jazz Guitar este dat de Claudiu Răducanu în Serendipity, începând de la ora 20:30.

* De la ora 21:00, în Clubul Ţăranului începe un concert Cristi Copaciu Blues Band feat. Bianca Oneţ.

* O nouă ediţie de Funkoteca, cu Cosmin şi Dash, este programată, tot de la ora 21:00, în Expirat Club – Halele Carol.

* Solista din Republica Moldova, Irina Rimes cântă, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

COMEMORARE

* La Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8), de la ora 18:00 începe un eveniment dedicat regizorului Cristian Munteanu (25 august 1936 – 31 ianuarie 2008), de la a cărui moarte se împlinesc 10 ani. Evocarea cuprinde şi audiţia spectacolului „Moartea lui Ivan Ilici”, producţie a Teatrului Naţional Radiofonic în regia lui Cristian Munteanu, cu un scenariu de Puşa Roth după nuvela lui Lev Tolstoi. În distribuţie: Mihai Constantin, Ruxandra Sireteanu, Eusebiu Ştefănescu, Petre Moraru, Ştefan Velniciuc, Gavril Pătru, Delia Nartea, Claudiu Istodor, Valentin Uritescu, Ion Siminie, Constantin Dinulescu, Petre Nicolae, Ion Arcudeanu, Aurelian Georgescu, Gheorghe Pufulete. Prezintă: Costin Tuchilă.

EXPOZIŢIE

* Expoziţia internaţională de artă plastică: „100 de artişti pentru 100 România” este vernisată de la ora 16:00, la Sala „Constantin Brâncuşi” a Palatului Parlamentului. Organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, în cadrul programului „Centenarul Marii Uniri în Gorj”, expoziţia cuprinde 130 de lucrări de pictură, sculptură, grafică şi tapiţerie, realizate de 100 de artişti plastici: 50 din România (Argeş, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Deva, Gorj, Iaşi, Vâlcea) şi 50 din Bulgaria, Republica Moldova, Serbia şi Ucraina.

DIALOG

În cadrul expoziţiei „aNORMAL” a artistului Gheorghe Rasovszky, deschisă la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (etajul al treilea) până pe 1 aprilie 2018, deseară, de la ora 19:00, începe un eveniment de tipul „Artist-talk”, ce îl are ca invitat pe criticul şi istoricul de artă Adrian Guţă, care va purta un dialog cu artistul, partea a doua a serii cuprinzând o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

CARTE

* Lansarea volumului „Carnete de război” de Grigore Romalo, apărut în colecţia „Istorie cu blazon”, are loc de la ora 18:00, în saloanele Jockey Club (Str. Episcopiei, nr. 9).

* Clubul Ţăranului Român găzduieşte, de la ora 18:30 o dublă lansare de carte: „Labirint” de Zina Zen şi „Bine” de Igor Guzun (R. Moldova).

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 este lansat romanul „Porecla” semnat de scriitoarea de origine indiană Jhumpa Lahiri, apărut în colecţia Babel. Vorbesc despre carte: Alina Purcaru, Iuliana Alexa, Marius Constantinescu şi Dana Ionescu ca moderator.

CONFERINŢĂ

* Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”, organizează conferinţa „Pentru o teorie unificată a vocabularului cromatic”, susţinută de Ştefan Colceriu de la ora 18:00, la sediul Academiei Române (Calea Victoriei, nr. 125).

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns