Taxa de salubrizare nemulțumește atât cetățenii cât și agenții economici din Sectorul 4!

La dezbaterea organizată, ieri, de către un grup de consilieri locali pe tema taxei de salubrizare, atât cetățenii, cât și reprezentanți ai agenților economici și-au exprimat nemulțumirea față de majorarea taxei de salubrizare din Sectorul 4.
Cetățenii sunt nemulțumiți deoarece taxa a fost majorată de la 5,03 lei de persoană, lunar, până la 12 lei de persoană, pe lună. Chiar și reducerile de taxă de care pot beneficia persoanele cu venituri sub 2000 de lei lunar au fost contestate, pe motiv că ar crea discriminări, între contribuabili.

Agenții economici sunt foarte nemulțumiți de faptul că trebuie să plătească o taxă de 80 de lei pe lună, chiar dacă au în Sectorul 4 doar un simplu sediu social, unde nu desfășoară activitate economică. De altfel, noua taxă încalcă și principiul „plătește cât arunci”, instituit de legislația de mediu, pentru stimularea colectării selective a deșeurilor, au spus unii dintre cei prezenți la dezbatere.

Consilierul local USR Mihaela Murgoci a mai spus că Executivul primăriei nu a prezentat, în Consiliul Local, o fundamentare bazată pe costuri economice a noii taxe. Primăria a trecut și salubrizarea stradală și deszăpezirea în sarcina cetățenilor și a fixat taxa în funcție de câți bani a spus Direcția de Taxe și Impozite Locale că are nevoie, a declarat Consilierul local USR.

Consilierii locali ai USR au depus, la Primăria Sectorului 4, plângere prealabilă împotriva hotărârii de Consiliu Local prin care se instituie taxa. Dacă Executivul nu va renunța la această taxă, consilierii vor acționa în contencios administrativ pentru anularea hotărârii pe cale judecătorească.

Lasă un răspuns