Schönberg & Wagner, cu Orchestra Naţională Radio, la Sala Radio

Vineri, 2 februarie, de la ora 19:00, la Sala Radio, Orchestra Naţională Radio propune un repertoriu rar întâlnit pe scenele noastre de concert, sub bagheta dirijorului Julien Salemkour. Seara va debuta cu Noapte transfigurată, op. 4, de A. Schönberg, o lucrare la graniţa între armonia wagneriană şi structurile muzicale brahmsiene.

A doua parte a concertului va prezenta actul al II-lea din opera Tristan şi Isolda, de Richard Wagner, operă în concert, care îi va avea ca protagonişti pe tenorul Marius Vlad Budoiu, în rolul Tristan, soprana Barbara Krieger, care o va interpreta pe Isolda, mezzosoprana Aura Twarowska, în rolul Brangäne, baritonul Daniel Pannermayr, în rolul Marke, şi pe tenorul Adrian Dumitru, în rolul Melot.

Julien Salemkour, care s-a mai aflat recent la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio, a colaborat cu prestigioase instituţii muzicale internaţionale, ca Metropolitan Opera din New York, Teatro alla Scala din Milano, sau Orchestra Simfonică din Berlin, şi cu artişti de talia lui Daniel Barenboim, René Pape, Anna Netrebko sau Rollando Villazón.

Considerat tenorul român cu cel mai vast repertoriu – cu peste 120 de titluri, Marius Vlad Budoiu a susţinut sute de concerte şi spectacole în România şi în străinătate.

Fostă solistă a Operei de Stat din Viena, soprana Barbara Krieger a concertat pe scene lirice importante din Germania şi din Europa, şi a iniţiat la Dresda, între 2007 şi 2011, seria de concerte Classic Open Air.

Ca solistă a Operei de Stat din Viena, mezzosoprana Aura Twarowska a cântat până în prezent în 400 de spectacole, sub bagheta unor mari dirijori contemporani şi alături de solişti ca Anna Netrebko, Kiri Te Kanawa, Waltraute Meier, Sonya Yoncheva, Tamar Iveri, Patricia Ciofi, Nina Stemme, sau Roberto Alagna, pentru a cita doar câteva nume.

Baritonul Daniel Pannermayr a concertat alături de Beethoven Orchestra din Bonn, Jena Symphony Orchestra, Filarmonica din Dresda şi Orchestra Simfonică din Nürnberg, iar între 2015 şi 2017 a fost membru al ansamblului Operei din Bonn.

Colaborator permanent al Corului Filarmonicii George Enescu din 2009 şi membru al Corului Nihil Sine Deo, tenorul Adrian Dumitru a primit premii la concursuri naţionale şi internaţionale de canto şi susţine concerte, recitaluri şi spectacole de operă.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.