Klaus Iohannis a reafirmat angajamentul ferm al României față de UE!

Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a reafirmat astăzi la Bruxelles angajamentul ferm al României de a contribui la consolidarea proiectului european şi ataşamentul ţării noastre la principiile şi valorile pe care se bazează Uniunea Europeană. Şeful statului a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre pregătirea preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019.

”Am evidenţiat cele patru dimensiuni importante care vor sta la baza elaborării programului nostru pentru preşedinţie, asigurarea unei creşteri durabile şi echitabile pentru toate statele membre din inovare, digitalizare şi creşterea gradului de convergenţă şi a conectivităţii, menţinerea unei Europe sigure pentru cetăţenii săi, consolidarea rolului global al Uniunii Europene şi promovarea valorilor europene. Viziunea noastră, a României, este una puternic proeuropeană, şi avem noi România ca şi obiectiv strategic o integrare mai profundă în Uniune. Vrem ca acest lucru să transpară şi prin felul în care vom organiza preşedinţia”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis şi Jean-Claude Junker au discutat şi despre modificările aduse cadrului legislativ privind sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei diin România.

”Sunt hotărât şi convins că voi reuşi ca aceste discuţii să se termine cu legi care vor fi în varianta cea mai bună îmbunătăţite, legi care pot fi folosite practic, dar cel mai important obiectiv al meu rămâne aceleşi: independenţa justiţiei româneşti este intangibilă, este o chestiune pentru care mă voi implica total”, a mai spus Iohannis.

 

Lasă un răspuns