UDMR menține colaborarea parlamentară cu PSD-ALDE

Sursa foto: www.rfi.ro

UDMR a decis să mențină colaborarea parlamentară cu alianța PSD-ALDE. Anunțul a fost făcut de președintele Uniunii, Kelemen Hunor.

El a motivat această decizie prin situația actuală din Parlament: izolarea UDMR ar fi nefavorabilă.

„Prin vot am luat decizia de a menţine acest protocol de colaborare parlamentară în condiţiile binecunoscute şi în această situaţie vom vedea cum şi în ce mod vom purta dialog începând de săptămâna viitoare pe fiecare proiect”, a precizat Kelemen Hunor

Hunor a mai spus că UDMR nu-și poate trece inițiativele legislative cu 30 de parlamentari. Pe de altă parte, de foarte multe ori, coaliția are nevoie de sprijinul Uniunii.

„Cu toate nemulţumirile, cu situaţia actuală în Parlamentul României şi văzând şi atitudinea liderilor din opoziţie în aceste zile, în această perioadă, noi am spus că o izolare a UDMR în Parlamentul României în 2018 ar fi extrem, extrem de nefavorabilă pentru toată lumea, inclusiv pentru noi, dar pentru toată societatea românească. Cei care au oferit un dialog, care au solicitat o colaborare au fost cei din coaliţie în sesiunea de primăvară”, a subliniat Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns