Facebook va schimba modul de difuzare a știrilor

Facebook anunță că va schimba modul în care funcționează serviciul său de difuzare a știrilor.

Este deja a treia modificare de algoritm anunţată de Facebook în prima lună a anului.
Facebook va favoriza de acum ştirile şi publicaţiile locale. Criteriul geografic va fi un factor în vederea stabilirii ordinii posturilor în cadrul reţelei Facebook.

Astfel, ştirile care sunt populare într-o anumită regiune geografică, vor fi afişate mai sus în feed-ul utilizatorilor din acea zonă care încă n-au văzut postul în cauză. Modificarea ar trebui să ajute publicaţiile locale şi să avantajeze un subiect care se bucură de atenţie într-o localitate.

“Cercetările sugerează că citirea știrilor locale este în directă legătură cu angajamentul civic”, a adăugat Mark Zuckerberg.

Pe măsură ce un subiect atrage o audienţă mai mare într-o regiune, şansele acestuia să ajungă în fruntea feed-ului utilizatorilor din acea zonă cresc. Criteriul principal pe baza căruia Facebook va calcula popularitatea locală a unei ştiri este numărul de click-uri și de share-uri.

Noua modificare este mai întâi aplicată în Statele Unite, urmând ca pe parcursul acestui an să fie extinsă şi în alte ţări. Accentul pe ştiri locale vine după ce Facebook a anunţat că va începe să avantajeze posturile personale în defavoarea ştirilor.

Lasă un răspuns