Control al Primariei Generale la Radet

Sursa foto: www.b365.ro

Primarul general, Gabriela Firea, a dispus declansarea unei verificari privind respectarea normelor de protectie a muncii.

O echipã a Corpului de control s-a deplasat astazi la sediul Regiei pentru a incepe verificãrile.

La RADET este în derulare o verificare internã pentru a se stabili dacã au fost respectate procedurile si normativele, inclusiv pentru a determina starea tehnica a instalatiei.

Din primele verificãri, accidentul de aseara, in urma caruia au murit doi oameni, s-a produs din cauza exploziei unei instalatii a retelei primare de transport a agentului termic.

Aceasta a avut loc în timpul manevrelor de repunere în functiune a sistemului, respectiv deschiderea unei vane, dupã o interventie la o avarie.

Cei doi lucrãtori ai RADET purtau echipamente de protectie, iar interventia s-a fãcut în conformitate cu procedurile de lucru în vigoare.

Conducerea RADET asigura cã în urmãtoarea perioadã se vor lua mãsuri suplimentare pentru monitorizarea si supravegherea tuturor lucrãrilor de interventie la retea si va fi intensificat programul de instruire privind protectia muncii angajatilor.

Familiile lucrãtorilor implicati în accident vor primi tot sprijinul necesar, inclusiv financiar, din partea RADET, conform contractului colectiv de muncã.

Lasă un răspuns