Fără taxe noi în programul de guvernare!

Parlamentul urmează să supună, luni, la vot învestirea unui nou guvern PSD- ALDE.
Audierile miniştrilor propuşi încep în comisiile de specialitate la ora 8:00, urmând ca de la ora 15:00 să se desfăşoare dezbaterile în plen.

Astăzi, partidele au făcut ultimele pregătiri. Aleşii PSD şi ALDE, miniştrii actuali, dar şi cei propuşi pentru a face parte din viitorul Cabinet s-au reunit în şedinţă la Palatul Parlamentului.

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, și miniștrii propuși în noul cabinet au prezentat în fața parlamentarilor din coaliția majoritară câteva obiective cuprinse în programul de guvernare.

Îmbunătățirea sistemului de sănătate, schimbarea Legii educației, modernizarea legislației în domeniul judiciar, continuarea procesului de descentralizare sunt câteva din măsurile cuprinse în programul de guvernare. Pentru acest an, coaliția PSD-ALDE dorește simplificarea sistemului de impozitare și eliminarea unor taxe, între care cea de solidaritate.

Programul de guvernare nu a suferit modificări importante, spunea liderul PSD, Liviu Dragnea, care a precizat că orice inițiativă venită din partea miniștrilor va avea susținere politică dacă este bine argumentată. Acesta a mai anunțat că prioritățile legislative ale PSD vor fi stabilite într-o ședință viitoare a grupurilor parlamentare.

De cealaltă parte, PNL a anunţat că va vota împotriva noului cabinet.
La audierile de mâine liberalii ‘le vor face viaţa grea’ miniştrilor propuşi, cu întrebări din promisiunile electorale, susţine preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Atât USR, cât şi PMP au anunţat că nu vor vota pentru învestirea cabinetului Viorica Dăncilă.
UDMR se reuneşte luni dimineţă pentru a lua o decizie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.