Simona pierde finala de la Australian Open

Nici a treia oară nu a fost nu noroc. După două finale pierdute la Roland Garros, nici în finala de azi de la Australian Open, Simona Halep nu a câştigat. A luptat până la ultima picătură de energie, dar adversara sa Caroline Woszniaki a câştigat până la urmă. Daneza s-a impus în trei seturi cu 7-6(2), 3-6, 6- 4.
Primul set a fost unul cu răsturnărilor de situaţie pe tabela de scor.
Woszniaki începe foarte bine şi sigură pe ea finala, în timp ce Simona pare uşor marcată de importanţa partidei şi face multe greşeli neforţate. Daneza este la conducerea jocului şi se detaşează la 3-0 destul de repede. Jucătoarea noastră începe să servească mai bine şi să-şi calibreze loviturile. De la 3-0 şi 5-2 pentru adversară, Simona revine şi egalează la 5, iar apoi se ajunge la tie-braek. Daneza gestionează cu mai mult calm şi precizie prelungirile primului set pe care şi-l adjudecă cu 7-6(2).
Manşa secundă începe sub semnul echilibrului, ambele jucătoare depunând un effort fizic considerabil pentru a juca fiecare punct până la capăt. La scorul de 3-2 pentru Simona, jucătoarea noastră cere o pauză medicală. Efortul depus până acum cu Woszniaki, accidentarea la gleznă din primul tur cu Aiava, meciurile epuizante cu Davis şi Kerber, precum şi căldura şi umiditatea scăzută de la ora meciului, par să-şi spună cuvîntul. Cu toate aceste eleva lui Darren Cahill pare mai proaspătă şi mai lucidă, găseşte din nou resurse fizice nebănuite şi reuşeşte să-şi treacă în cont al doilea set cu 6-3.
În setul decisiv jocul Simonei scade din intensitate, pe fondul epuizării fizice şi a durerilor de la gleznă. Jucătoarea din România face eforturi deosebite de a rămâne în joc şi reuşeşte aceast lucru până la 4-4. Plusul de de energie şi de luciditate al danezei, inclină balanţa manşei decisive în favoarea ei cu 6-4. În urma finalei de la Australian Open câştigată de Woszniaki, daneza îşi trece în cont primul său turneu de Grand Slam şi în acelaşi timp o detronează pe Simona din fotoliul de lider mondial, sportiva noastră cobârând de locul 2 după aproape 17 săptămâni.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns