Șofer de București – cum protejăm caroseria automobilului iarna

Foto: radioiasi.ro

Deși nu se vede, iarna este anotimpul care afectează cel mai mult automobilele, uzura fiind mult mai accentuată atunci când este frig.
Nu doar motorul este supus unor acțiuni care cresc uzura, ci și caroseria.

Zăpada, gheața și sarea aruncată pe carosabil drept agent antiderapaj afectează negativ vopseaua, însă problemele se amplifică dacă acestea sunt curățate necorespunzător.

Prima regulă este să îndepărtezi zăpada și gheața de pe mașină, imediat ce se oprește ninsoarea!

0222 rw snow 3.eps

În nici un caz nu este indicat să lași anumite straturi de zăpadă pe mașină, deoarece umezeala favorizează apariția ruginii.

Îndepărtarea stratului de zăpadă se face utilizând o perie moale și nu obiecte ascuțite.
În niciun caz nu utilizați lopata, chiar dacă este de plastic, pentru a îndepărta zăpada de pe caroserie pentru că este aproape imposibil să nu zgâriati vopseaua.

Există produse speciale de îndepărtat zăpada, cu suprafețe de contact din spumă moale. În lipsa acestora, este mai bine să utilizați mănușile pentru o deszăpezire parțială.

Pentru îndepartarea stratului de gheață de pe geamuri este recomandat să utilizezi un spray special. Aveți grijă dacă utilizați o racletă, deoarece există riscul ca aceasta să lase urme de zgârieturi pe parbriz și lunetă.

Pe de altă parte, nu utilizați raclete pentru îndepărtarea gheții de pe caroserie!
Acestea sunt special concepute pentru a curăța gheața de pe parbriz, care este o suprafață dură. În schimb, caroseria va fi afectată, iar vopseaua va fi zgâriată.

Nici apa caldă nu este o soluție, deoarece zonele de sticlă sau plastic se pot sparge la schimbarea bruscă de temperatură.

De asemenea, nu împingeți bucățile mari de gheață pe caroserie, deoarece vor produce mini-zgârieturi, care vor afecta vopseaua. Cea mai eficientă metodă pentru a scăpa de gheață este reprezentată de încălzirea treptată a mașinii.

În privința sării care se acumulează pe caroseria autovehiculului există o singură soluție…
Nu încercați să curățați sarea de pe mașină în niciun alt fel decât la o spălătorie profesionistă!

Sarea este extrem de abrazivă și va lăsa în urmă multe urme pe vopsea dacă nu este curățată cu apă și soluții speciale iar spălătoriile fără atingere sunt cele pe care le recomandăm.

Nu uitați că este foarte important să spălați mașina imediat după ce observati sare pe caroserie, mai ales datorită faptului că este corozivă cu metalul și poate favoriza apariția ruginii.

La final, un ultim sfat…Montați apărători pentru noroi!

Apărătorile de noroi sunt extrem de utile și practice, deoarece pe lângă noroi și praf, roțile mai aruncă zăpadă, pietricele, sau sare atunci când este împrăștiată pe carosabil astfel încât, în scurt timp, vopseaua și caroseria mașinii se vor deteriora.

INDUSTRIAL MARKETING, liderul pieței românești de cardane auto, v-a prezentat rubrica dedicată șoferilor bucureșteni!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.