Simona Halep este în finală la Australian Open

Eleva lui Darren Cahill reuşeşte să se califice în finala Grand Slam-ului de la Australian Open după victoria de vis în faţa nemţoaicei Angelique Kerber. A fost o partidă cu multe răsturnări de situaţie, dar până la urmă jucătoarea mai bună a învins. Simona Halep a câştigat în trei seturi cu 6-3, 4-6, 9-7.

Simona începe primul set cu o determinare deosebită şi o surclasează pe Kerber. Jucătoarea din România produce un tenis de vis şi nu îi dă nici o şansă nemţoaicei. Sportiva noastră dictează ritmul în teren prin lovituri în lung de linie cu reverul şi prin retururi care o descumpănesc pe adversară. Se ajunge foarte repede la un neverosimil 5-0 pentru jucătoarea din România şi se părea că va fi un set deosebit de scurt, dar în acest moment Kerber are o tresărire de orgoliu şi reduce din diferenţă la 5-3. Setul întâi se încheie totuşi printr-un break al Simonei şi este 6-3.

Manşa a doua este una mult mai echilibrată. Chiar dacă jucătoarea noastră are iniţiativa în teren, eleva lui Wim Fissette reuşeşte să ţină mai mult mingea în suprafaţa de joc şi să ajungă mai bine la loviturile Simonei. Se ajunge la 3-1 pentru româncă, dar nemţoaica nu renunţă şi egalează la 3. Eleva lui Darren Cahill cedează treptat iniţiativa în teren şi pierde setul cu 6-4, iar Kerber trimite partida în set decisiv

În prelungiri se merge cap la cap, ambele jucătoare încercând să preia iniţiativa. Sunt schimburi aspre de mingi, care le solicită la maxim pe cele două combatante. Simona pare să fie jucătoarea mai proaspătă şi mai lucidă şi reuşeşte după 3-3 să se desprindă la 5-3. Partida nu este una nerecomandată cardiacilor, pentru că Simona ratează două mingi de meci şi Kerber egalează din nou la 5. La 6-5 pentru eleva lui Fissette, Simona salvează două mingi de meci, face break-ul şi egalează la 6. Eleva lui Darren Cahill are totuşi un moral mai bun, şi are capacitatea să-şi ridice din nou nivelul de joc, moment în care nemţoaica se predă în decisiv cu 9-7.

Simona Halep demonstrează din nou că este lider mondial şi va juca finala de la Australian Open contra danezei Caroline Woszniaki (locul 2 WTA).

Lasă un răspuns