Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 25 ianuarie

CINEMA

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită, de la ora 18:00, la Palatul Suţu, la lansarea filmului documentar „Memoria cinematografică a Marelui Război şi a Marii Uniri” (seriile I şi II), realizat în colaborare cu Asociaţia pentru educaţie – TEOFOR.

* La Cinemateca Eforie de la ora 19:00, în cadrul comemorării compozitorului Tiberiu Olah, la 90 de ani de la naştere (2 ianuarie), rulează ecranizarea  romanul lui Liviu Rebreanu „Răscoala”, regizată în 1966 de Mircea Mureşan, cu Ilarion Ciobanu, Nicolae Secăreanu, Matei Alexandru, Emil Botta.

* La Spaţiul Public European, în cadrul programului „JOIA de film”, de la ora 19:00 este proiectată comedia dramatică „Acasă la tata”, debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn scris de Mimi Brănescu şi având în distribuţie pe Alexandru Papadopol, Ioana Flora, Andi Vasluianu.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii dirijat de Mihnea Ignat şi având în program: uvertura-fantezie „Romeo şi Julieta” şi Simfonia nr. 2 de P. I. Ceaikovski, precum şi Ciuleandra pentru pian, percuţie şi orchestră de Andrei Tănăsescu – solişti: Sorin Petrescu şi Doru Roman.

* La Arenele Romane, într-un cort încălzit, are loc primul show de metal al anului, concertele fiind susţinute trupele: Kreator (de la ora 18:55), Vader (de la ora 19:45) şi Dagoba (de la ora 21).

* Trei evenimente au loc deseară în Control Club: concertul de hip-hop susţinut de la ora 21:00de trupele Fantome şi Cred Că Sunt Extraterestru; de la ora 22:30 evoluează Bogman & Somebody’s Daughters iar de la ora 23:55 începe electronic soundscapes cu Dubtil, Cap şi Loxique.

* Prima ediţie a ODD NIGHT din acest este găzduită de Muzeul Naţional al Literaturii Române la mansardă (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8), începând cu ora 20.00, şi propune publicului un live act cu formaţia Bolintin (instrumental: Cosmin Postolache, versuri/voce: Dan Sociu) ce prezintă melodii încă nelansate.

* Tot de la ora 20:00, în True Club (Str. Covaci, nr. 19) este programat un dublu – concert cu Rolling Papers şi True Voice.

* Trupa The Amsterdams susţine primul concert live din acest an, de la ora 21:00, în Clubul Ţăranului.

* Tot de la ora 21:00 în Expirat Club – Halele Carol pun muzica: DJ Bully, Alt Om, Dan Rusănescu.

* Trupa Vama dă concert, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

NOAPTEA IDEILOR 2018

Evenimentul iniţiat de Institutul Francez de la Paris având tema „Imaginaţia la putere” se desfăşoară şi la Institutul Francez din Bucureşti, unde vor fi trecute în revistă o parte dintre lecţiile istoriei recente dar, mai ales, este pus în discuţie viitorul apropiat, viaţa virtuală şi responsabilitatea imaginaţiei. Din program:

– de la ora 18:00, în Atrium, conferinţa „Ce ne rezervă inteligenţa artificială?”, moderată de Corina Negrea – jurnalist Radio România Cultural, susţinută de Adina Florea – decanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnice din Bucureşti, Constantin Vică – profesor de filosofie la Universitatea din Bucureşti specializat pe etica noilor tehnologii şi Horia Velicu;

– de la ora 19:15, la Sala Elvira Popescu, conferinţa „1968 în România, marea neînţelegere?” în cadrul căreia istorici, cercetători, politologi şi personalităţi culturale analizează momentul opoziţiei regimului comunist local faţă de URSS, în contextul „normalizării” de la Praga, după invadarea Cehoslovaciei de către trupele unora dintre ţările membre ale Pactului de la Varşovia;

– până la ora 20:00, la Mediatecă, vizitatorii vor avea la dispoziţie 3 căşti-ochelari pentru a experimenta realitatea virtuală.

EXPOZIŢIE

Artista portugheză, Joana Vasconcelos, aflată în vizită în România în perioada 23 – 27 ianuarie, va fi  prezentă, de la ora 18:00, la expoziţia „De la textil la tactil – o lume a visului” organizată de Institutul Cultural Român în Sala Mare. Sunt expuse lucrări ale artistelor Ana Bănică, Dorina Horătău şi Ioana Stanca. Curator: Ioana Ciocan, vicepreşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici.

CARTE

* La Muzeul Naţional al Literaturii Române, de la ora 18:00 are loc o dublă lansare de carte: „Oglinda din vis” – volum de nuvele, schiţe şi povestiri de Gabriela Banu şi „Mama Mia” de Nicoleta Ifrim Cristea. Moderator: Nicolae Roşu.

* La Epic Bar (Str. Colţei, nr. 50), de la ora 18:30 sunt lansate cărţile „Bărbaţi pe tocuri” de Marcel Manea şi „Jurnal de librar” de Anca Zaharia.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.