Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 24 ianuarie

CINEMA

Două proiecţii mai speciale au loc astăzi la Cinemateca Eforie:

– de la ora 17:00, în cadrul medalionului „Virgil Calotescu – 90 de ani de la naştere (16 ianuarie), comedia „Căsătorie cu repetiţie”, regizată în 1985, cu Costel Constantin, Mircea Diaconu, Catrinel Dumitrescu, Draga Olteanu-Matei;

– de la ora 19:00, în cadrul programului „Ziua marilor autori”, drama „L’Argent / Banii” realizată în 1983 de Robert Bresson, cu Christian Patey, Sylvie Van den Elsen, Michel Briguet.

SPECTACOL

Cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, Dan Puric susţine, de la ora 19:00, la Palatul Naţional al Copiilor, o reprezentaţie cu spectacolul de pantomimă „Suflet Românesc”.

MUZICĂ

* Dirijorul francez Olivier Robe revine la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio pentru concertul ce are loc la Sala Radio, de la ora 19:00, avându-i ca protagonişti pe pianiştii: Cristian Niculescu şi Zsuzsa Bálint. În program: „Două Intermezzi”, op. 12, de George Enescu, concertele nr. 1 în do minor şi nr. 3 în do minor pentru două piane şi orchestră de J. S. Bach şi Simfonia nr. 5 în Si bemol major de Fr. Schubert.

* Pianista franceză Elizabeth Sombart susţine un recital, de la ora 19:00, la Ateneul Român, având-o ca invitată pe pianista Lavinia Dragoş şi un program alcătuit din trei lucrări de Franz Schubert: Impromptu în Si bemol major, opus 142 nr.3, Klavierstuck; Sonata în Si bemol major, D 960, opus postum şi Fantezia pentru pian la patru mâini în fa minor, D 940, opus 103.

* O nouă seară Jazz Do It! cu Mădălina Petre, Alex Man şi Michael Aker începe, de la ora 20:30, în The Temple Social Pub (Bd. Mărăşeşti, Nr. 71-73).

* Un concert Fraţii Grime are loc, de la ora 21:00, în Expirat Club – Halele Carol.

* Trupa Timpuri Noi susţine un concert în Hard Rock Café, de la ora 21:30.

* De la ora 22:00, în Berăria H are loc un concert de muzică românească interpretată de Joy Band.

BUCHAREST GAMING WEEK

* Astăzi au loc două evenimente:

– în Clubul Fabrica (Str. 11 iunie, nr. 50), Gateway VR Open Day, în cadrul căruia pasionaţii de gaming şi tehnologie vor putea experimenta universul realităţii virtuale prin jocuri precum „The Unspoken”, „Elven Assassin” şi „Space Pirate Trainer”;

– de la ora 19:00, la Apollo 111 din Palatul Universul este vernisată Concept Art Expo, ce evidenţiază talentul artiştilor care lucrează în studiourile de gaming româneşti; vizitatorii vor putea admira arta din jocurile „Tap Busters”, „Modern Combat 5”, „Black The Fall”, „Rift”, „Rumble”, „Link Twin” sau „Interrogation”.

ALTE EVENIMENTE

* Muzeul Național al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8) găzduieşte, de la ora 19:00, lansarea numerelor 28-29 / 2017 ale revistei „ARTA” şi o dezbatere dedicată politicilor muzeale contemporane. Invitaţi: Magda Cârneci, Ruxandra Demetrescu, Daria Ghiu, Valentina Iancu, Mălina Ionescu, Petru Lucaci. Moderator: Igor Mocanu.

* Scriitoarea Ioana Pârvulescu este invitata întâlnirii „Cărţile care ne-au făcut oameni, cu Dan C. Mihăilescu”, ce are loc de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, având tema „De ce (şi cum) citim romane?”.

* De Ziua Unirii Principatelor Române antropologul Vintilă Mihăilescu susţine conferinţa cu titlul „Naţionalisme” în cadrul programului „Intersecţiile de Miercuri”, ce se desfăşoară, de la ora 19:30, la Rezidenţa Scena9 – Hotspot Cultural (Str. I. L. Caragiale, nr. 32). Pornind de la întrebările „Cum ne raportăm la propria ţară, cum vorbim despre ţara în care ne-am născut?”, invitatul serii va încheia conferinţa cu o discuţie liberă cu publicul, moderată de scriitoarea Svetlana Cârstean.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.