A spulberat-o şi pe Pliskova

Simona Halep continuă seria jocurilor foarte bune la Grand Slam-ul de la Australian Open şi reuşeşte o calificare de senzaţie în semifinale, în faţa favoritei cinci a turneului Karolina Pliskova. Românca se impune clar în două seturi cu 6-3, 6-2 şi se apropie tot mai mult de actul final al competiţiei de la Melbourne.
Favorita unu a turneului începe mult mai timid primul set, serviciul nu-i funcţionează, iar Pliskova loveşte în forţă pe colţuri din toate poziţiile. Cehoaica simte foarte bine mingia şi realizează punct după punct, iar scorul devine în scurt timp 3-0 pentru ea. Din acest moment Simona începe să-şi intre treptat în ritm şi opreşte iureşul cehoaicei reuşind să-şi facă serviciul şi să-şi treacă în cont primul game. Eleva lui Darren Cahill începe să-şi dea drumul la joc, serviciul începe să funcţioneze, iar loviturile în cross şi în lung de linie la limita terenului încep să o macine pe Pliskova. Simona îşi ridică în continuare nivelul de joc, iar viteza şi acurateţea loviturilor sale o descumpănesc pe jucătoarea din Cehia, care începe să ajungă din ce în ce mai greu la mingi şi cedează primul set cu 6-3.
Sportiva din Constanţa joacă entuziasmant şi în manşa a doua. Simona este în control total pe teren, iar adversara ei în ciuda efortului depus nu reuşeşte să facă faţă loviturilor variate trimise în forţă la limita terenului .
Jucătoarea din România îi dă o lecţie de tenis Karolinei Pliskova şi câştigă în stil de mare campioană şi setul doi cu 6-2.
În penultimul act al Grand Slam-ului de la Australian Open, Simona Halep va juca împotriva nemţoaicei Angelique Kerber.

Lasă un răspuns