Consilierii locali de la Sectorul 4 contestă taxa pe gunoi!

Astăzi, consilierii locali ai PNL au depus, la Primăria Sectorului 4, o plângere prealabilă referitoare la cele două hotărâri de Consiliu Local prin care a fost modificată taxa de salubrizare.

Consilierul local Răzvan Sava, fost primar interimar al Capitalei, spune că, în urma discuțiilor cu cetătenii, a rezultat o mare nemulțumire a acestora în ceea ce privește creșterea taxei pe gunoi. Această majorare semnificativă a taxei, de la 7,12 lei la 12 lei de persoană lunar, nu a fost fundamentată pe costuri economice. Nu li s-a prezentat consilierilor locali și nici cetătenilor o fundamentare a noii taxe, bazată pe costurile serviciului, așa cum cer regulile Autoritătii Municipale pentru Reglementarea Serviciilor Publice, spune Sava. El mai spune că, prin aceste hotărâri toată sarcina financiară a serviciului de salubrizare a fost transferată pe spinarea cetătenilor. Când REBU presta serviciul de salubrizare în Sectorul 4, nu se întâmpla așa, a declarat Sava pentru București FM.

Consilierul local de la Sectorul 4 spune că, dacă după termenul legal de 30 de zile, Primăria Sectorului 4 nu va anula hotărârile vizate, acțiunea va fi continuată în contencios administrativ.

Lasă un răspuns