Ședință extraordinară fără cvorum…

Consilierii generali ai PNL și USR au convocat astăzi o ședință extraordinară a Consiliului General pentru a cere Executivului Primăriei o informare cu privire la situația economică a celor 22 de companii municipale.

Consilierul PNL, Ciprian Ciucu, a declarat că în lipsa unor informații a solicitat această ședință deoarece respectivele companii nu funcționează ca un holding, nu beneficiază de servicii în comun, nu fac achiziții împreună și nu își asigură suport una alteia. Ciucu susține că nu există în lume un precedent la nivel mondial prin care o municipalitate să înființeze 22 de companii dintr-o dată, cărora să le dea 200 de milioane de euro capital de pornire. El a mai declarat că au existat presiuni asupra angajaților să-și dea demisia din administrațiile din care lucrează fiecare și să se ducă, unii dintre ei, către aceste companii. În plus Bucureștiul devine principalul angajator din România.

Pe de altă parte, consiliera USR, Ana Maria Ciceală, a declarat că se dovedește faptul că aceste companii nu vor fi niciodată transparente și se dovedește că procesul aflat pe rolul instanței de a anula înființarea acestor companii este perfect întemeiat.

La ședința convocată de către cei 23 de consilieri municipali ai PNL și USR au fost prezenți doar 14 consilieri, nefiind întrunit cvorumul cerut de Legea 215 a administrației publice locale pentru constituirea legală a unei ședințe a Legislativului Local.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.