Românii de la Atlantic 4 au stabilit un nou record mondial de traversare a Oceanului Atlantic

Românii Andrei Roșu, Vasile Oșean, Ionuț Olteanu și Marius Alexe au stabilit un nou record mondial de traversare a Oceanului Atlantic.
Ei au reușit să străbată cu o barcă cu vâsle oceanul în 38 de zile, 14 ore si 32 de minute.
Prima echipă din România și din Europa de Est participantă la cea mai grea cursă de canotaj din lume – Atlantic Challenge – a plecat din Spania pe 14 decembrie si a ajuns in Caraibe astăzi în jurul orei 4 dimineața (ora României).

„Misiune îndeplinită! Atlantic4 a traversat Oceanul Atlantic în 38 de zile, 14 ore şi 32 de minute, stabilind astfel un nou record mondial pentru cea mai rapidă ambarcaţiune de tip Pure din categoria de 4 membri care traversează Atlanticul, recordul precedent fiind de 44 de zile, 20 de ore şi 22 de minute aparţinând echipei britanice All Beans No Monkeys”,  informează site-ul oficial al expediţiei.

Echipajul a traversat Oceanul Atlantic pentru a strânge fonduri pentru construirea, la Adunații Copăceni, a unui centru Hospice destinat copiilor diagnosticați cu boli rare sau limitatoare de viață.

În vara anului trecut, echipa Atlantic4, atunci formată din 5 membri, Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu, Marius Alexe şi Alexandru Dumbravă, a stabilit un nou record mondial de viteză la traversarea Mării Negre într-o ambarcaţiune cu vâsle, 11 zile, 6 ore şi 1 minut.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.